WIJDEMEERSE WEBKRANT
Handtekeningen gaan goed
Loosdrecht, di 14 augustus 2007

De handtekeningenactie, die door DBL tegen het verdiepingenplan gestart is, loopt goed. Er zijn al circa vierhonderd handtekeningen gezet.

Slim gekozen


Jaap van Waveren (DBL)

In de krant van gisteren meldt Jaap van Waveren, de fractievoorzitter van Dorpsbelangen Loosdrecht, dat de handtekeningenactie, die zijn partij gestart heeft tegen de plannen van de provincie, goed loopt. De provincie heeft de bezwaarperiode tegen de plannen slim gekozen, aldus Van Waveren. Juist in de vakantieperiode. Toch loopt de actie goed. De fractie van DBL heeft tien bezwaren (zienswijzen) opgesteld, het bestuur begeleidt de actie.

Een derde wordt baggerput

Volgens DBL zal een derde van het Loosdrechtse plassengebeid in een baggerput veranderen met grote gevolgen voor de golfslag op de plassen als het plan van de provincie door gaat. Voor grondeigenaren betekent het dat er nu al maatregelen genomen moeten worden om afslag van grond te voorkomen als er gebaggerd en gezogen gaat worden. DBL voelt zich gesteund door de gemeente Loenen dat geen zandopslag op weilanden in die gemeente wenst.

Dossier Verdiepingenplan

Dit dossier is zo omvangrijk geworden (87 berichten vanaf 1 januari 2004) dat wij het een aparte pagina hebben gegeven. U vindt het hier, gesorteerd op jaar en maand.

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
22 gr.
windkr. 4