WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nieuwbouw aan Noordereinde
's-Graveland, di 4 september 2007

Het heeft vele jaren geduurd, maar het lijkt erop dat er nu toch gebouwd gaat worden aan het Noordereinde op het Plutoterrein.


Het al jaren braakliggende Plutoterrein.

Lange geschiedenis

Aan het Noordereinde in 's-Graveland ligt een leeg terrein naast de pastorie. Op dat terrein stond ooit een lagere school met een onderwijzerswoning. Toen de school begin jaren zeventig uit het gebouw trok werd het jeugdsoos (Pluto) en peuterspeelzaal ('t Overstapje). De jeugdsoos werd later herdoopt in Voltage. De peuterspeelzaal verhuisde. De onderwijzerswoning werd enige tijd bewoond door asielzoekers. In september 2001 werden de gebouwen gesloopt. In de volksmond heet het terrein nog altijd het Plutoterrein.


De sloop van de oude lagere school, annex Pluto, annex Voltage,
annex Noord6, annex Scouting, annex 't Overstapje.

Gebouwenplan mislukt

Door 's-Graveland werd op 28 juni 2001 besloten om het terrein te verkopen aan ING Vastgoed en er hypermoderne architectuur op te bouwen. Het toenmalige college bezocht daartoe een vermaarde architect in België. Op 31 mei 2001 gaf ING Vastgoed een presentatie over de bouwplannen. Met de opbrengst van de grond wilde 's-Graveland een groot aantal nieuwe gebouwen bekostigen voor de brandweer en het verenigingspleven, het zogenaamde gebouwenplan. Daar kwam niets van terecht omdat in het contract met ING Vastgoed stond dat er pas geld zou komen als de bouwvergunning verleend was. Dat liet jaren op zich wachten, ook al omdat de markt voor dure appartementen ingestort was en ING Vastgoed dus geen bouwvergunning aanvroeg en het geld in de zak hield.

Artists impression van het appartementencomplex Castor en Pollux
(persbericht Wijdemeren en ING Real Estate, november vorig jaar.)

Castor en Pollux, dit jaar start bouw

Vorig jaar september kwam er pas weer schot in de zaak. ING Vastgoed presenteerde nieuwe bouwplannen. In november startte de verkoop van de twaalf peperdure (750.000 euro en meer) appartementen en twee penthouses in de twee gebouwen die Castor en Pollux gaan heten. De appartementen hebben een oppervlakte van 155 vierkante meter, de beide penthouses 250 vierkante meter. Inmiddels zijn er zoveel appartementen van tekening verkocht dat de bouw eigenlijk niet meer afgeblazen kan worden.

In de G&E staat vandaag dat het waarschijnlijk is dat de aannemer nog dit jaar met de bouw zal kunnen starten.

bron
G&E / WWK
foto
Douwe v. Essen
Rik Jungmann
ING Real Est.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 4