WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kappen in Regelwoud
Wijdemeren, ma 27 augustus 2007

Er wordt al heel lang gesproken over verminderen van de regels in Wijdemeren. De regiegroep regelgeving roept nogmaals uw hulp in.

Op 3 juli werd ook een vergelijkbare oproep in de bladen geplaatst.

Dossier Minder regels

03072007 Snoeien in de Regels
23032007 CDA snoeit in Regels
06022007 CDA tegen Paarse Krokodil
Studenten in strijd tegen regels 11-7-2006
Gl houdt vast aan regels 20-4-2006
DBW bestrijdt Paarse Krokodil 28-3-2006
Kernpunten VVD programma 8-11-2005
Nieuwjaarsreceptie 5-1-2004

persbericht

Regels, goed geregeld?

De gemeente Wijdemeren onderzoekt of de regels minder en makkelijker kunnen. Sommige regels zijn misschien overbodig of onnodig ingewikkeld. Dan kunnen ze misschien afgeschaft worden. Ook wordt gekeken naar de administratieve lasten en procedures. Als die eenvoudiger gemaakt kunnen worden, dan scheelt dat de aanvragers veel tijd en een hoop ergernis.

Regels en procedures zijn nodig om de wereld prettig en veilig te maken. Maar wat als sommige regels alleen maar een blok aan het been worden? En wat te denken van regels die elkaar tegenspreken? De gemeente Wijdemeren is op zoek naar voorbeelden en nodigt inwoners uit om mee te werken.

Regiegroep regelgeving

Kan het op sommige punten beter, sneller, eenvoudiger of voordeliger? Om dat te onderzoeken is de Regiegroep Regelgeving ingesteld. De regiegroep wil met de hulp van inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen van Wijdemeren de gemeentelijke regels, procedures en administratieve lasten doorlichten. Juist omdat zij praktijkervaring hebben en weten waar de schoen wringt.

Reacties gevraagd

De regiegroep is actief op zoek naar mensen die ervaring hebben met regels, lastendruk en procedures en daar iets over kwijt willen. Positief of negatief. Vooral mensen die suggesties hebben over hoe het minder en makkelijker kan, maar ook mensen die vinden dat het in Wijdemeren allemaal prima geregeld is, worden uitgenodigd te reageren. Die reacties kunnen naar:

Regiegroep Regelgeving, t.a.v. de Griffie, Postbus 41, 1243 ZG 's-Graveland

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2