WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loenens Verzet
Loenen, ma 27 augustus 2007

In Loenen groeit ook verzet onder de burgerij tegen het verdiepingenplan. Daar zal een persleiding en een zandopslag komen.

In Loenen heeft men al visioenen van een persleiding over de Vecht, die daar tien jaar lang het uitzicht verpest. Onderstaand ingezonden bericht, met foto, kwam binnen bij onze collega Ed Toepoel van Vechtkronkels.nl, die zo vriendelijk was om hem door te sturen.

Dossier Verdiepingenplan

ingezonden bericht

Een aantal inwoners van de gemeente Loenen zijn met spoed begonnen aan een actie om zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Loenen te attenderen op het mogelijke verdiepingsplan, buizentracé en zanddepot.

Helaas heeft Gedeputeerde Staten (NH red. WWK) het plan niet ter inzage gelegd in de gemeente Loenen, terwijl deze gemeente wel de overlast krijgt van dit plan; de geplande zandafvoer zal via de gemeente Loenen gaan.

Ondanks de vakantie heeft de lokale TamTam gelukkig wel zijn uitwerking gehad en zal een groep inwoners van de gemeente Loenen dit weekend zoveel mogelijk mensen attenderen op dit plan. Via RTV Utrecht is een eerste aanzet gegeven en dit weekend volgt nog een flyer met mogelijke punten die men voor een brief kan gebruiken.

De inwoners hopen dat zoveel mogelijk mensen een zienswijze bij G.S. zullen indienen en dat wij samen met de gemeente Wijdemeren kunnen voorkomen dat een van de laatste unieke stukjes natuur tussen Amsterdam en Utrecht zal verdwijnen.

Bijgesloten vindt u een mogelijk doemscenario..... er is geen duidelijkheid in het stuk of de buizen over of onder de Vecht zullen liggen....en dit voor een periode van 15 jaar!

Met vriendelijke groet,

Een bezorgde groep Loenenaren!

bron
Vechtkronkels
foto
Loenenaren
auteur
Loenenaren
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2