Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Studenten in strijd tegen regels

Wijdemeren, 11 juli 2006

Het CDA bedacht een originele manier om het woud aan regels te lijf te gaan. Studenten kunnen bijverdienen met kappen in dat woud.

Ingezonden Bericht

CDA Wijdemeren

CDA zoekt studenten voor scriptie-onderzoek:
de regels moeten op de helling

Vergunningen, regels en procedures moeten tegen het licht gehouden worden: het doel is de regelgeving met 25% te verminderen. Zo staat het in het coalitie-akkoord. Dit punt is destijds ingebracht door het CDA, dat daar ook ernst van maakt.

In april vroeg de CDA-fractie bij de behandeling van de jaarrekening om de vergunningverlening voor kleine subsidies te vereenvoudigen. Of dat gebeurt, moeten we nog zien. In een commissievergadering in mei kwam het CDA er op terug. Vervolgens pleitte het CDA voor deelname aan het project 'Stopwatch' van MKB-Nederland, iets wat het college volgens de burgemeester niet ziet zitten. Maar het CDA geeft niet op.

Er komt nu een advertentie in de lokale bladen waarin één of meerdere studenten (studierichting bestuurskunde of iets dergelijks) gezocht worden die een scriptie-onderzoek willen uitvoeren. De onderzoeksvraag luidt: "Hoe kunnen we - minstens - 25% van de regels afschaffen en het aantal vergunningen - minstens - halveren"? Gezien het grote aantal regels in Wijdemeren lijkt er ruimte te zijn voor meer dan één student.

De student(en) krijgen ook een beloning: het cijfer dat zij voor de scriptie krijgen wordt vermenigvuldigd met 50 euro. Een student die een 8 krijgt voor zijn/haar scriptie verdient dan 400 euro. Als er meer dan één of twee studenten aan het onderwerp werken, kan dit nog een kostbare onderneming voor het CDA worden.

Lezers van de Wijdemeerse Webkrant worden opgeroepen om het CDA te attenderen op studenten die over dit onderwerp een scriptie willen schrijven.

Verdere informatie:

Betske van Henten, CDA-fractievoorzitter, telefoon: 035 - 582 53 78
of
Theo Reijn, fractieassistent CDA commissie bestuur en middelen, telefoon: 06 - 22 50 21 71

Advertentie

Het CDA-Wijdemeren zoekt

student (bestuurskunde o.i.d.) voor scriptie-onderzoek

Vraagstelling:

"Hoe kunnen we 25% van de regels afschaffen en het aantal vergunningen halveren?"

Beloning afhankelijk van behaald cijfer

Verdere informatie:

Betske van Henten, CDA-fractievoorzitter, telefoon: 035 - 582 53 78


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Windstil 24º Naar volgende bericht