Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Voeg Wijdemeren bij Utrecht

Wijdemeren, 11 juli 2006

Patrick Kreuning uit Ankeveen is er een voorstander van dat Wijdemeren bij de provincie Utrecht wordt gevoegd.

Reactie

Het is toch algemeen bekend dat het voor inwoners van Utrecht financieel aantrekkelijker wonen is dan in de provincie Noord-Holland. En wat zou er mis mee zijn als de gemeente nog wat groter wordt? Men heeft dan meer ruimte om te bouwen en toch oog te houden voor omgeving, millieu, natuur etc. Daarnaast heb je dan meer kans om gemeenten als Hilversum je van het lijf te houden.

Maar het belangrijkste aspect is dan, en hier spreekt het hart van een natuurliefhebber, dat je meer kunt doen om een rechtstreekse natuurverbinding naar de Utrechtse heuvelrug kunt gaan overwegen en realiseren.

Er wordt al van alles aan gedaan zoals de ecoducten op de Loodijk en die in Hilversum. We wonen midden in een uniek natuurgebied die vanaf de Veluwe via de Utrechtse Heuvelrug, het Gooi, het Naardermeer bereikt, en ik vermoed dat er ook nog wel dieren vanuit het Gooi de Oostvaardersplassen weten te bereiken.

Het negatieve effect zou kunnen zijn dat er weer een hoop geld verloren gaat door bestuurlijke vernieuwing, maar op de lange termijn zul je weer bezuinigen daar je minder mensen nodig hebt. Een ander probleem wordt± waar zetten we nu weer het Gemeentehuis neer, moeten we nu nog verder reizen met zn allen? Maar dat zijn zaken die op de lange termijn wel goed komen, daar zijn we Hollander genoeg voor.

Patrick Kreuning
Ankeveen


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Windstil 24º Naar volgende bericht