WIJDEMEERSE WEBKRANT
DBL eist Openbaarheid
Wijdemeren, za 29 september 2007

Gert Zagt(DBL) wilde de stukken bekijken die bij de vergunningverlening voor de paardenstal aan het Zuidereinde horen. Hij kreeg maar een deel te zien.


DBL raadslid Gert Zagt

Omdat delen van de tekst onleesbaar waren gemaakt, vroeg hij om die ook te mogen lezen. Dat werd geweigerd. Daarom start DBL een procedure op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur met het doel om ook de onleesbare delen te kunnen inzien. Deze kwestie is het gevolg van de afgestemde motie van wantrouwen tegen wethouder Wim Neef vorige week tijdens de raadsvergadering.

persbericht

DorpsBelangen Loosdrecht (DBL) doet een “WOB-verzoek” inzake het dossier “Paardenstal Zuidereinde”.

Op donderdag 20 september j.l. onderzocht gemeenteraadslid dhr. G. Zagt van de fractie DBL, stukken inzake het dossier “Paardenstal Zuidereinde”. Die avond stond immers punt 13 op de agenda, te weten: “Procedure bouwplan paardenstal Zuidereinde”.

Tijdens de inzage bleek een deel van de informatie “afgeplakt”te zijn. Ook na een verzoek op dat moment kreeg dhr. Zagt te horen dat het ontbrekende deel alleen voor intern gebruik op het gemeentehuis was. Een verzoek op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) zou die middag geen duidelijkheid meer geven.

Na rijp beraad in onder andere de fractie en overwegende de discussie in de raad op 20 september, is DBL tot de conclusie gekomen thans toch een WOB-verzoek te doen. De fractie vindt het jammer dat deze stap gezet moet worden. Bij de mededelingen gisteren tijdens de commissievergadering Bestuur en Middelen heeft dhr. Zagt persoonlijk de aankondiging van het verzoek gedaan.

Het verzoek heeft de steun van de voltallige fracties van DBL en DBW.

bron
WWK
foto
Douwe v, Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
14 gr.
windkr. 2