WIJDEMEERSE WEBKRANT
Motie van Wantrouwen Neef
Wijdemeren, zo 23 september 2007

De beide DB's dienden een motie van wantrouwen in tegen wethouder Wim Neef over een paardenstal. De coalitie sloot de rijen en sloeg de aanval af.

In juni kreeg wethouder Wim Lorjé (financiën, VVD) een motie van afkeuring tegen zich ingediend. Afgelopen donderdagavond gingen de beide DB partijen een stap verder. Zij dienden een motie van wantrouwen in tegen wethouder Wim Neef (ruimtelijke ordening, CDA). De coalitie sloot de rijen en beschermde het college tegen het onheil.

Het conflict tussen de wethouder en de fracties van DBL en DBW ging over het verlenen van een bouwvergunning voor het verplaatsen van een paardenstal om het fietspad Zuidereinde naar de nieuwe fietsbrug aan te leggen.

Bewust verzuimd

Jaap van Waveren (DBL) verweet de wethouder dat deze de raad onvoldoende geïnformeerd heeft. Neef heeft volgens hem bewust verzuimd om de commissie om advies te vragen, maar wel zelfstandig de omstreden bouwvergunning afgegeven. René Voigt (DBW) verklaarde zich diep te schamen deel uit te maken van de raad die de wethouder niet tot de orde riep, maar de kwestie met de mantel der liefde bedekte.

Misverstand

Wethouder Neef gaf toe dat er sprake was van een misverstand. Hij dacht dat hij geen toestemming van de commissie nodig had, omdat er wat zaken door elkaar liepen bij het verlenen van de bouwvergunning. Hij betreurde de ontstane situatie, die mogelijk mede ontstond omdat er een deadline bestond voor de subsidie van de porvincie voor fietspad en -brug.

Fractievoorzitter Betske van Henten van het CDA wees erop dat de bezwaarschriftencommissie geen problemen had gevonden bij het verlenen van de bouwvergunning en zag dan ook geen enkele aanleiding om de wethouder verwijten te maken.

Bij de stemming over de motie van wantrouwen stonden de DB's alleen. Vijf voor, veertien tegen.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2