WIJDEMEERSE WEBKRANT
Boos op Gemeente
's-Graveland, di 20 maart 2007

Herman Stuijver sprak met de bewoners van de huizen achter wier erf het fietspad Zuidereinde wordt aangelegd. Zij voelen zich slecht behandeld door Wijdemeren.

Han en Don Schley, Ton Manuel en Nol den Man vinden dat de gemeente hen als snot heeft behandeld. Dat zeggen zij tegen Herman Stuijver in de Wie Wat Waar van vandaag. Vier keer waren zij voor de bezwarencommissie en vier keer werden zij in het gelijk gesteld. Er lopen nog juridische procedures. En toch is de gemeente al begonnen met de aanleg van het fietspad achter hun huis.

In gesprekken met de gemeente werden hun bezwaren weggewuifd. Wethouder Wim Neef zou in een onderhoud met de actiegroep gezegd hebben: "Wat jullie bezwaren ook zijn, dat kan mij niets schelen. Dat fietspad komt er, koste wat het kost." Volgens de actievoerders bleek dat burgemeester Don Bijl in een gesprek met hen niet goed op de hoogte was en verklaarde niets voor hen te kunnen doen.

Bouwvergunning nog niet afgegeven

En dan is er de paardenstal. De Larense eigenaar van de grond achter hun huis had een stal op die grond. Die stal is inmiddels weg. De procedure om een nieuwe stal achter hun huis te mogen bouwen is nog niet afgerond. De provincie moet er nog een besluit over nemen. Pikant detail is dat de eigenaar van de grond alleen bereid was om die aan de gemeente te verkopen als hij een nieuwe stal voor zes paarden mocht bouwen. Het is niet duidelijk wat er gaat gebeuren als de bouwvergunning voor de stal niet gegeven wordt. De actiegroep is bang dat de bewoners last zullen krijgen van de aan- en afvoer van voeding en mest naar en van de stal.

Overigens is de actiegroep van mening dat het fietspad overbodig is. Volgens hen gaan de meeste fietsers over de Emmaweg. Omdat ze bij de Zuidersluisbrug moeten oversteken, denken de actievoerders dat de situatie gevaarlijker wordt.

Lees ook:

Z'einde:fietspad klaar? 26-8-2001
Fietspad Zuidereind 6-7-2002
Fietspad Zuidereind 8-1-2004
Fietsbrug over Kanaal? 4-11-2004
Fietspad Zuidereinde in 2005 26-11-2004
Fietspad verder van Woningen 27-4-2005
Fietspad en -brug 21-1-2006
Stal in ruil voor Fietspad? 5-9-2006
Neef blij met Fietspad 5-9-2006
Verzet tegen Paardenstal 29-9-2006
Korte Raad, één agendapunt 19-10-2006
Vinnige Debatjes 20-10-2006

bron
WWW
foto
---
samenvatting
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
guur, bewolkt
5 gr.
windkr. 7