WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verloedering Loosdrecht
Oud Loosdrecht , za 8 december 2007

In een interview in de G en E stelt VVD-raadslid Ruud Buijs de verloedering van Loosdrecht aan de kaak. Hij wordt bijgevallen door wethouder Wim Neef.


Loosdrechter en VVD-raadslid Ruud Buijs.

Verloedering

Ruud Buijs stortte zijn hart uit over de verloedering van Loosdrecht bij Hans van Keken van de Gooi- en Eemlander. Hij hekelt de Loosdrechters die voorzien van veel geld alles uit de kast halen om bouwplannen te torpederen en te vertragen. Hij zegt dat zelfs raadsleden zich voor het protestkarretje laten spannen. Daarbij verwijst hij naar de bouwvergunning van Vreeken die recent door de coalitiepartijen, minus de VVD, maar aangevuld met DBL, afgewezen werd. Maar niet alleen die bouwvergunning. De Oud Loosdrechtsedijk staat vol met bouwgaten, omdat door de welstandscommissie goedgekeurde plannen toch worden tegengehouden.

Kosten rijzen de pan uit

Hij vraagt ook aandacht voor de kosten, die alle Wijdemeerders moeten ophoesten, om al die plannen, die terug komen, juridisch en inhoudelijk te begeleiden in een nieuwe poging om ze goedgekeurd te krijgen. Die kosten rijzen volgens Buijs de pan uit.

Ziek en Teleurgesteld

"Maar als dit dwarsliggen zo door gaat vrees ik dat er over 2,5 jaar van de Veendijk tot aan de Nieuwe Brug nog niets gebouwd wordt. Ziek wordt ik van die rijke Loosdrechters en teleurgesteld ben ik in de meeste raadsleden." :aldus Buijs in de G&E. Hij vreest dat de horeca zal instorten, waarmee het watersportdorp door "zelfzuchtige burgers en raadsleden verder verkwanseld wordt". Buijs weet zich gesteund door wethouder Wim Neef. Ruud Buijs heeft de problemen in Loosdrecht als extra agendapunt laten toevoegen aan de raadsvergadering van aanstaande donderdag.

Vijf over Twaalf voor Loosdrecht


Wethouder RO Wim Neef.

In een tweede artikel in de G&E bevestigt wethouder Wim Neef dat het voor Loosdrecht vijf voor twaalf is, maar wellicht zelfs al vijf over twaalf. De Dijk biedt ook volgens hem geen vrolijke aanblik. De gemeente wil best iets doen voor de recreatie, maar kan meestal niets omdat de grond in handen van derden is. Ook hij vindt dat er in de raad "een remmend effect" is dat ontwikkelingen tegen houdt. En hij benadrukt dat omwonenden met langdurige procedures zaken tegen houden. Bij het dorpscentrum, maar ook op tal van andere plekken.

Somber Beeld

Het door Buijs en Neef geschetste beeld komt overeen met het sombere sfeerbeeld dat in augustus in de NRC werd beschreven. Dat beeld kwam in het kort neer op: "Plassen met langs de oevers dure villa's omgeven door hoge hekken en waakhonden om de eenvoudige toerist op afstand te houden. Een toerist overigens die in Loosdrecht in de buurt van het water geen winkel meer kan vinden en moeite heeft om ergens af te meren zonder weggejaagd te worden."

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 7