WIJDEMEERSE WEBKRANT
Actie Zkh Hilversum succes
Wijdemeren, wo 21 november 2007

De actie van de PvdA en de SP in Hilversum, voor het behoud van Ziekenhuis Hilversum, die op 27 oktober begon, blijkt zeer aan te slaan.

persbericht

Enorme steun voor ziekenhuisactie

De actie van PvdA en SP Hilversum voor het behoud van Ziekenhuis Hilversum levert enorme hoeveelheden handtekeningen op. De lege handtekeningenlijsten en folders zijn niet aan te slepen.

Bij de SP en de PvdA, maar ook bij de gemeente en zelfs het ziekenhuis komen tientallen telefoontjes en mailtjes binnen van mensen die nog geen handtekeningenkaart in de bus hebben gehad, maar wel graag willen tekenen.

De postbus op het postkantoor stroomt inmiddels dagelijks over en de mailbox op internet moet meerdere keren per dag geleegd worden om problemen te voorkomen. Handtekeningen komen binnen uit de gehele regio met uiteraard de nadruk op Hilversum. Ook uit Baarn en Kortenhoef komen relatief veel handtekeningen binnen. Aan het aantal handtekeningen te zien woont er in Lage Vuursche niemand meer die nog niet getekend heeft.

Behalve handtekeningen komen ook veel andere steunbetuigingen binnen. Opvallend is dat daarin met name wordt gesproken over huisartsenpost, apotheek en eerste hulp als onmisbare voorziening, zeker in de avond en het weekend. De slechte bereikbaarheid van Gooi-Noord per openbaar vervoer is een ander probleem dat zeer vaak wordt genoemd.

Steun is er niet alleen van de inwoners van het Gooi, maar ook van bijvoorbeeld oud-wethouders van diverse gemeenten en van veel verpleegkundigen en artsen uit het ziekenhuis zelf! De verspreiding van de handtekeningenkaarten wordt verzorgd door vrijwilligers, en die kunnen natuurlijk niet overal tegelijk zijn. De verwachting is dat de verspreiding van de handtekeningenkaarten over de gehele regio nog tot halverwege volgende week in beslag zal nemen.

De actie zelf loopt nog tot half december, dan zullen de handtekeningen worden aangeboden aan het bestuur van het ziekenhuis én aan het college van Hilversum. Tot die tijd kunnen kaarten worden ingestuurd, kan via de website van PvdA en SP Hilversum een handtekening worden gezet en zullen de vrijwilligers regelmatig met handtekeningenlijsten op straat te vinden zijn.

Op dit moment zijn er al ruim zesduizend handtekeningen binnen en de actie is nog niet eens op zijn hoogtepunt. Uiteraard is alle hulp bij het inzamelen van handtekeningen welkom. Een telefoontje ( 035 6229362) of een mailtje ( Hilversum at sp.nl ) naar de SP is voldoende om snel teruggebeld te worden.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
11 gr.
windkr. 4