WIJDEMEERSE WEBKRANT
Groen licht Dorpscentrum
Oud-Loosdrecht, do 21 november 2007

De provincie heeft ruimte geschapen voor de bouw van het dorpscentrum Oud-Loosdrecht door de bebouwingsgrens op te schuiven.

persbericht

Provincie: groen licht voor Dorpscentrum Oud-Loosdrecht

Provinciale Staten van Noord-Holland hebben op maandag 19 november de partiële streekplanherziening Noord-Holland Zuid vastgesteld. Onderdeel daarvan is een wijziging van de zogenaamde rode contour ten behoeve van de plannen van Fortis en de gemeente voor het dorpscentrum Oud-Loosdrecht.

De rode contour is een door de provincie vastgestelde grens waarbinnen gebouwd mag worden. De plannen voor het dorpscentrum Oud-Loosdecht vielen gedeeltelijk buiten die grens. Fortis wil woningen, een haven en een verenigingsgebouw bouwen, de gemeente gaat winkels, woningen en een passantenhaven maken. Het project is de ruggengraat voor de revitalisering van Oud-Loosdrecht. Zonder de herziening van het streekplan en het verleggen van de rode contour zou het geen doorgang hebben kunnen vinden.

De volgende stappen op weg naar de uiteindelijke realisatie van het plan zijn de behandeling van het bouwplan van Fortis en de afronding van het bestemmingsplan Dorpscentrum Oud-Loosdrecht. Als er geen bezwaren worden gemaakt kan de start bouw (bouwrijp maken van de grond) eind 2008 beginnen. De totale bouwtijd van het project is ongeveer twee jaar.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2