WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jaaroverzicht Kwartaal 2
Wijdemeren, vr 26 december 2009

Het tweede kwartaal van 2009. Voorjaar en vroege zomer. Jaarmarkt, Driedorpenloop, Beachvolleybal en Zomerspektakel. En afsluitingen.

April


De Claertjesbrug in het Noordereinde tot half april.

De dag en nacht wapperende vlag van de Postcodeloterij veroorzaakt ergernis. De WOZ waarde van woningen leidt tot veel bezwaren. Vooral aan de Dammerweg zijn de prijzen extreem gestegen. Op 7 april hield de PvdA een politiek café over voorzieningen voor de jeugd. Dat leverde weinig op. De Dobber kan toch op zondag open. AH droeg het beheer over. De raad halveerde het budget van de rekenkamer. Die gooide het bijltje er bij neer. Hilversum ging op 14 april echt op slot, omdat ook het Noordereinde dicht was. Dwalen langs omleidingen met letters van het hele alfabet was het gevolg. Burgemeester Don Bijl kondigde aan dat hij naar Purmerend gaat. Adriaan Doets werd ereburger van Wijdemeren. Achttien Wijdemeerders kregen op 29 april een lintje.

Mei


Ria Hennis(DBW) foldert op de Jaarmarkt voor haar VVD-schoondochter die in het Europese Parlement wil komen.

In Loosdrecht landde een Thaise wensballon op de rieten kap van een kapitale villa, die in brand raakte. De fractievoorzitters steken de koppen bij elkaar om te spreken over de opvolging van burgemeester Don Bijl. Op 9 mei werd, met prachtig weer, de jaarmarkt van de SFG in 's-Graveland gehouden. De herindeling van Loenen, Breukelen, Ronde Venen en Abcoude werd door de Tweede Kamer tegengehouden. Ondernemers aan het Noordereinde in 's-Graveland lijden flinke omzetverliezen vanwege de afsluiting. Er werd gesproken over een onderzoekje (quick scan) dat naar de levensvatbaarheid van de Dobber werd gedaan. Er staan tijdelijk geen stoplichten bij de Smidsbrug in 's-Graveland. Gevolg: Geen file meer te bekennen. De Rozenhof in Kortenhoef werd fraai opgeknapt. Het gevolg was dat een groep hangjongeren bezit nam van de Rozenhof. Daarom werd daar een alcoholverbod ingesteld. D66 kondigt aan weer terug te willen komen in de raad.

Juni


De tweede lintjesregen.

De moord op Ton Boomgaard wordt nog steeds onderzocht. Het OM looft tipgeld uit. Op 2 juni regent het opnieuw zeventien lintjes. Op 7 juni werd de Driedorpenloop in Kortenhoef gehouden. Greet Cator liep voor de zestigste keer de avondvierdaagse. Op 19 juni was het Bijltjesdag. Burgemeester Don Bijl nam afscheid. Zomer! Loosdrecht is in de ban van beachvolleybal. CdK Harry Borghouts benoemt Karen Heerschop, ex-wethouder van Hilversum, tot waarnemend burgemeester in Wijdemeren. Op 23 juni fuseerden DBL en DBW tot DorpsBelangen. Wethouder Gerard Abrahamse kondigt zeer forse ingrepen aan om de begroting van Wijdemeren op orde te krijgen. Wim van Oudheusden uit Loosdrecht ziet mogelijkheden voor zijn nieuwe politieke partij AP at W.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
3 gr.
windkr. 2