WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bijltjesdag Wijdemeren
Wijdemeren, vr 19 juni 2009

Het is vandaag Bijltjesdag in Wijdemeren. Net zoiets als Vlaggetjesdag, maar dan anders. Burgemeester Don Bijl neemt afscheid.

Om half twee werden burgemeester Don Bijl en zijn echtgenote Rolanda Miltenburg bij verrassing opgehaald van de ambtswoning aan de Dammerweg in Nederhorst den Berg.

Het was een hele optocht. Antieke auto's, motoren, de politie en de brandweer. De burgemeester genoot er zichtbaar van, zeker toen hij plaats kon nemen in een antieke Mercedes cabrio.

Via de Dammerweg, Nieuwe Overmeerseweg, Randweg, Middenweg, Herenweg, Noorder- en Zuidereinde, over de N201 naar de ’s-Gravelandsevaartweg, Oud-Loosdrechtse dijk, Nieuw-Loosdrechtse Dijk, Laan van Eikenrode, Eikenlaan, Frans Halslaan en de Molenmeent werd koers gezet naar het gemeentehuis.

Langs de route stonden de schoolkinderen van de diverse scholen het echtpaar toe te juichen.

Op het terrein van het gemeentehuis stond een orkest dat samengesteld was uit muziekkorpsen uit heel Wijdemeren. Het Bijltjesorkest. Bij aankomst kregen de burgemeester en zijn echtgenote een uitgebreide aubade, terwijl het voltallige personeel van het gemeentehuis op de stoep stond te genieten van de zon en de muziek.

Vanmiddag wordt er afscheid genomen van het personeel en de gemeenteraad. Om vijf uur begint de afscheidsreceptie voor iedereen uit Wijdemeren.

Meer foto's

Voor een impressie van de hele dag (inclusief een "sneak view" op het besloten deel) heeft Douwe van Essen een uitgebreid fotoalbum samengesteld.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 3