WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jaaroverzicht Kwartaal 1
Wijdemeren, vr 25 december 2009

De WWK blikt terug op het afgelopen jaar. Sommige onderwerpen keren stelselmatig terug in het nieuws en blijven dat in 2010 ook doen.

Inleiding

Grote onderwerpen als het verkeer, het dorpscentrum Loosdrecht, de nieuwbouw op Ter Sype in combinatie met vliegveld Hilversum, de baggerproblemen in Loosdrecht en plas-dras Horstermeer blijven terugkomen. Maar wat dacht u van kleinere onderwerpen als de voetbalkooi aan het Oppad, de Dobber, de bibliotheek in Loosdrecht? Over de nieuwbouw in OvermeerZuid (Nederhorst) en het Antoniusterrein (Kortenhoef) is het laatste woord ook zeker nog niet gezegd. Op 7 januari gaat het na al die jaren dan toch gebeuren. Dan wordt de eerste paal voor Veenstaete (het nieuwe Oudergaard in Kortenhoef) geslagen.

Hieronder het eerste kwartaal van 2009.

Januari

We beleven na jaren weer eens een mooie ijsperiode met prachtig ijs. AH legt uit wat men met de Dobber wil. Ab Krook legt uit waarom hij vindt dat DBL en DBW moeten fuseren. Ottenhome kondigt aan door te starten op De Strook aan de Vijfde Plas. Gerard Abrahamse wordt door de VVD voorgedragen als opvolger van ex-wethouder Wim Lorjé. De raad nam een besluit over de voetbalkooi aan het Oppad (en zou dat nog een flink aantal keren opnieuw doen).

Februari


Ex-wethouder Wim Neef (CDA) is Prins Carnaval.

Ottenhome mag niet naar De Strook. Het bedrijf wordt verkocht aan Tim Emmelot van De Nieuwe Zuwe in Kortenhoef. De kunstijsbaan in Nederhorst trok 23.000 bezoekers. Een doorslaand succes. Hilversum neemt de ring op de schop. Het hele jaar wordt er gestreden over de Horstermeer. Het Dorpscentrum Loosdrecht blijft ook in heel 2009 de gemoederen bezig houden. De brandstichter van een aantal autobranden in Kortenhoef werd betrapt. Het kappen van de bomen aan het Noordereinde gaat met horten en stoten. De procedure was fout en moest over. Het college begint met na te denken over de nieuwbouwwijk Overmeer Zuid in Nederhorst. Werkaandeweg.nu laat in heel 2009 veel van zich horen. Men wil van het Noorder- en Zuidereinde een 30 km weg maken. Het gemeentehuis verhuisde van Hilversum naar Wijdemeren of beter kunnen we zeggen: Wijdemeren verhuisde naar het gemeentehuis. De Oudergaardsoap haalde het blad Binnenlands Bestuur. Ton Boomgaard wordt in zijn huis vermoord.

Maart

De aanleg van de Tweede Heul begint. De Horstermeer hangt vol met protestvlaggen. In Loosdrecht worden honderd bomen gekapt. Ook dat leidt tot protest. De voetbalkooi aan het Oppad komt weer langs. De gemeente plant 193 bomen. De Cabomba woekert weer in Loosdrecht. Loosdrechtse jachthavens vullen het gat op dat het vertrek van Ottenhome sloeg. Het besluit van AH om de Dobber op zondag dicht te houden leidt tot commotie. De raad organiseerde een ronde tafelgesprek over het verkeer in Wijdemeren. Na lang touwtrekken over een Europese Aanbesteding van de schoonmaak lijdt die alsnog schipbreuk. De gemeente verhoogt alle tarieven. Daar was de voetbalkooi weer. Ottenhome opent weer, maar nu aan De Wijde Blik in Kortenhoef. In de N201 is een rotonde aangelegd door de provincie. Maar hij werd niet afgemaakt.

bron
WWK
foto
div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
sneeuw
0 gr.
windkr. 2