WIJDEMEERSE WEBKRANT
Rading 1 in Wijdemeren
Wijdemeren, di 24 februari 2009

Komende zondag is het zover. Dan heeft Wijdemeren een gemeentehuis op Wijdemeerse grond met een nieuw adres en een nieuwe postbus.

Het gemeentehuis van Wijdemeren ligt tot zondag in Hilversum. Dat is niet heel erg, maar wel een beetje raar. Bovendien betaalt de gemeente OZB aan Hilversum en dat is een beetje heel erg raar als je er goed over nadenkt.

Welkom in Hilversum

Voor, maar vooral achter, de schermen probeerden de Wijdemeerse colleges om Hilversum te bewegen tot een grenscorrectie. Dat lukte lange tijd niet. Op 17 juni 2003 trok de gemeente in het gebouw aan de Rading 1 in Hilversum dat gehuurd werd. Op 27 juni werd de eerste gemeenteraad daar gehouden. Dat ging nog onwennig. Het college van Hilversum had een bloemstuk met een plagerig kaartje laten bezorgen. "Welkom op ons grondgebied." :luidde het.

Discussie en gedoe

Lang hing het er nog om of de gemeente het oude gemeentehuis Westerveld in 's-Graveland zou laten renoveren en uitbreiden. Om dat te bewerkstelligen was het naastgelegen verzorgingshuis Brugchelen aangekocht. Na een hoop rumoer en discussie en onduidelijk gedoe over de kosten van renoveren of de Rading kopen, werd in de raad uiteindelijk op 7 juli 2005 besloten om Rading 1 te kopen. Later werden Westerveld en Brugchelen verkocht. Zondag is het sluitstuk van de hele operatie. Rading 1 wordt Nieuw Loosdrecht.

Nieuw adres

Het bezoekadres wordt: Rading 1, 1231 KB Loosdrecht.
De postbus verhuist na zeven jaar van 's-Graveland naar Wijdemeren.
Het postadres wordt: Postbus 190, 1230 AD Loosdrecht.

Lees ook:

Wijdemeren grensverleggend bezig 25-6-2005
Knorr: Nieuw Gemeentehuis 7-7-2005
20402007 Raad 19-4-07 Deel 1
16052007 Hartenwens in Vervulling?

bron
WWK
foto
Wijdemeren
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
6 gr.
windkr. 2