WIJDEMEERSE WEBKRANT
Diependaalselaan Dicht
Hilversum, wo 25 februari 2009

Vanaf maandag gaan de Diependaalselaan en de Loosdrechtseweg zes weken lang op de schop. Het wordt zaak om die omgeving te mijden.

Voor veel Wijdemeerders is de Diependaalselaan vanaf de A27 de aangewezen weg van en naar huis. Of over de Loosdrechtseweg naar Loosdrecht, of over de Vreelandseweg (N201) naar de andere kernen. De komende zes weken wordt dat lastig en tijdrovend. Er worden rotondes opnieuw ingericht en de hoge middengeleiders, die toch niet het ei van Columbus bleken te zijn, worden na ruim vier jaar weer gesloopt.


De hoge middengeleider die nu weer gesloopt wordt.

De blauwe kubussen op de middengeleider werden in oktober 2004 door Kortenhoever Willem de Jongh getransformeerd in dobbelstenen door er stickers op te plakken.

persbericht

Op maandag 2 maart a.s. 
Start herinrichting rotonde Diependaalselaan/
Loosdrechtseweg en opruimen hoge middengeleider

Op maandag 2 maart a.s. begint de aannemer in opdracht van de gemeente aan de herinrichting van de rotonde Diependaalselaan / Loosdrechtseweg. Het werk zal bijna zes weken duren, tot vlak voor Pasen.

De Diependaalselaan krijgt naar de rotonde toe dubbele aanrijstroken en de rotonde zelf wordt omgebouwd tot een voorkeuzerotonde. Daarbij worden de bestaande twee stroken van de rotonde zo ingericht dat een betere geleiding ontstaat. Op de Diependaalselaan is de linkerrijstrook straks voor autoverkeer dat op de rotonde linksaf wil. De rechterrijstrook is voor rechtdoor en rechtsaf. Automobilisten die vanaf de Loosdrechtseweg de rotonde oprijden kiezen de rechterrijstrook om meteen rechtsaf de Diependaalselaan op te rijden en de binnenste baan voor rechtdoor en linksaf.

Tijdens de werkzaamheden gaat de hele rotonde op de schop. Daarnaast wordt op het gedeelte van de Diependaalselaan tussen de Loosdrechtseweg en de Kerkelandenlaan de bestaande hoge middengeleider verwijderd. Ervoor in de plaats komt asfalt en de rijbanen worden met belijning van elkaar gescheiden.

De herinrichting van de rotonde loopt twee weken gelijk op met de herinrichting van de Loosdrechtseweg-Noord, die half maart wordt afgerond. De omleidingen zijn op elkaar aangepast.

Omleidingen via bypasses

De rotonde wordt voor de werkzaamheden volledig afgesloten voor het autoverkeer, maar in de afgelopen week is aan beide zijden een bypass aangelegd. Autoverkeer op de Diependaalselaan wordt vanaf de kant van de Vreelandseweg omgeleid over de Kerkelandenlaan en de Oscar Romerolaan en vervolgens over de Loosdrechtseweg terug richting de rotonde. Daar komt het via een bypass over de stoepen en fietspaden opzij van bejaardencentrum Zuiderheide terug op de Diependaalselaan. Autoverkeer in de andere richting wordt over een bypass door het plantsoen voor de Bethlehemkerk naar de Loosdrechtseweg geleid. Richting Kerkelanden en de Vreelandseweg wordt het autoverkeer vervolgens vanaf de Loosdrechtseweg omgeleid over de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Zeverijnstraat.

Autoverkeer uit Nieuw-Loosdrecht krijgt het advies om via Oud-Loosdrecht naar de N201 te rijden. En op de Diependaalselaan wordt autoverkeer vanaf de A27 richting Loosdrecht omgeleid over de Utrechtseweg en de Noodweg.

Aanvullende maatregelen

Om te voorkomen dat autoverkeer probeert via de Hermelijnlaan een stuk van de omleiding af te snijden, wordt er vanaf de Loosdrechtseweg een inrijverbod voor de Hermelijnlaan ingesteld.

Op de Melis Stokelaan wordt voor de duur van de werkzaamheden eenrichtingsverkeer ingesteld vanaf de Diependaalselaan richting Oude Loosdrechtseweg/Neuweg. Dat gebeurt uit veiligheidsoverwegingen. Op de Diependaalselaan begint juist bij de Melis Stokelaan de bypass naar de Oude Loosdrechtseweg.

Een andere maatregel wordt genomen op de kruising van de Van Ghentlaan met de Diependaalselaan. Daar wordt de doorgang door het plantsoen in beide richtingen afgesloten. Daarmee wordt voorkomen dat autoverkeer richting Loosdrecht dat vanaf de Diependaalselaan linksaf de Van Ghentlaan in wil, het achteropkomend verkeer ophoudt. Vlak voor de kruising met de Johan de Wittstraat wordt nu een kleine omleiding ‘Zuiderheide/Zonnestraal’ aangegeven over de Admiraal de Ruyterlaan en de Karel Doormanlaan. Wie vanaf de Van Ghentlaan linksaf de Diependaalselaan op wil richting de bypass Loosdrechtseweg zal eerst rechtsaf moeten slaan en via de andere doorsteek door het plantsoen moeten keren.

Integraal BereikbaarheidsPlan

De aanpassing van de rotonde Diependaalselaan/Loosdrechtseweg is onderdeel van het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. (IBP). Dat plan beoogt met ruim 40 infraprojecten de bereikbaarheid van het Media Park en heel Hilversum met openbaar vervoer, auto en fiets te verbeteren. Veel van die projecten beogen op de buitenring op kruispuntniveau de capaciteit te vergroten en daardoor de doorstroming te bevorderen.

De overige grote kruisingen op de Diependaalselaan worden in 2010 aangepakt. In de tweede helft van maart worden over die projecten drie informatieavonden gehouden.

Alle informatie over het IBP is te vinden op www.hilversumbeterbereikbaar.nl.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
6 gr.
windkr. 2