Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gemeentehuis blijft Hilversum

Wijdemeren, 12 januari 2006

Wijdemeren wil haar gemeentehuis in de eigen gemeente. Hilversum wil niet meewerken aan een grondruil. Men wacht tot Gooiland is gevormd.


Groeten uit Hilversum

Het gemeentehuis aan de Rading 1 ligt in Hilversum en niet in de eigen gemeente Wijdemeren. De overkant van de straat is wel Wijdemeren. Een wat koddige situatie.

Om dat probleem op te lossen heeft Wijdemeren voorzichtig geïnformeerd bij Hilversum of men bereid is om grondruil te plegen. Een stukje Wijdemeren inruilen voor een stukje Hilversum, om zo toch het gemeentehuis in de eigen gemeente te krijgen. (En geen OZB aan Hilversum te betalen...)

Bakker wacht op Gooiland

Hilversum gaat niet in op dat verzoek. De woordvoerder van burgemeester Ernst Bakker van Hilversum verklaarde dat men daar eerst de herindeling wil afwachten. Als het door Hilversum gewenste Gooiland tot stand komt bestaat het probleem niet meer, zo redeneert men daar. Dan is het hele Gooi immers één grote gemeente met één groot gemeentehuis (en één grote haal- en brengservice..).


Bij de eerste raad in het nieuwe gemeentehuis aan de Rading 1 op 27 juni 2003 zond B&W van Hilversum een bloemetje. Met een kaartje dat veel symboliek bevatte.

Burgemeester Don Bijl van Wijdemeren vindt de opstelling van Hilversum jammer. "Juist nu we het gebouw hebben aangekocht."

"Het is gewoon psychologisch. Het blijft toch Hilversum." : aldus Bijl.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht