Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Extra Raad op 31 januari

Wijdemeren, 12 januari 2006

Op 31 januari om 20.00 is er een extra gemeenteraad uitgeschreven. Tijdens die raad zal het rapport over de Zuidsingel behandeld worden.

Op 16 december gaf de gemeenteraad het groene licht voor de opdracht die de commissie kreeg in het onderzoek naar de kwestie Zuidsingel. Daarbij gaat het om een aantal vragen die betrekking hebben op wethouder en lijsttrekker Wim Neef (CDA). Met name wordt gekeken naar zijn rol als (eventuele) eigenaar van de gronden aan de Zuidsingel in combinatie met zijn functie als wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente 's-Graveland. De kernvraag is of er sprake is van belangenverstrengeling of niet.

Aanleiding tot het onderzoek is de brief die het bestuur van DBW vorig jaar maart schreef naar aanleiding van problemen met de overdracht van grond in het bouwplan La Traviata aan de Zuidsingel in Kortenhoef. In oktober stelde René Voigt (DBW) over de kwestie een groot aantal vragen. Uiteindelijk werd besloten om een extern onderzoek te laten uitvoeren. De commissie kreeg de opdracht om op 23 januari met het resultaat te komen om voor de verkiezingen helderheid te verschaffen.

Update 13-1-2006, 12.00: De commissie onderzoekt niet de periode voor 1998, waarin grondtransacties met oud-wethouder Gerard Torsing plaatsvonden. (Wethouder Neef had toen geen functie in het gemeentebestuur van 's-Graveland.)


Wethouder en CDA-lijsttrekker Wim Neef,
verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ordening.

Op 24 januari wordt het rapport door de commissie aangeboden aan burgemeester Don Bijl. Een week later bespreekt de raad de uitkomsten in aanwezigheid van het college.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht