WIJDEMEERSE WEBKRANT
Oppad: Tegels of Asfalt
Oud Loosdrecht, do 12 maart 2009

Over de herinrichting van het trapveldje aan het Oppad in Oud Loosdrecht is veel te doen. Wethouder Lia Moote komt de omwonenden iets tegemoet.

In de raad van januari kwam het tot een flinke botsing tussen omwonenden en het college, dat gesteund werd door de gemeenteraad. De omwonenden verklaarden dat zij niet geïnformeerd waren over de plannen om het trapveld opnieuw in te richten. Bovendien hadden zij daar geen enkele behoefte aan.


Wethouder Lia Moote (PvdA)

De wethouder hield voet bij stuk en kreeg het krediet dat zij nodig heeft om de herinrichting uit te voeren. Ook zegde zij toe met de buurt te gaan spreken.


Mevrouw van der Meer.

Tijdens de raad van 26 februari werd opnieuw ingesproken door Mevrouw van der Meer. In de tussentijd had zij nog niets van de gemeente vernomen. Zij vroeg om inspraak in de herinrichting. Wethouder Lia Moote gaf aan dat zij met de buurt zou gaan praten, maar "ik ga niet met de buurt overleggen, ik ga alleen uitleggen wat er besloten is".

Asfalt of tegels

Onlangs heeft het gesprek met de buurt plaatsgevonden. De buurt is het wel eens met het besluit om het rommelig aandoende trapveldje op te knappen, maar de direct aanwonenden zijn bang voor geluidsoverlast en hangjongeren. Het plan is om het terrein te betegelen. Wethouder Lia Moote is bereid om te onderzoeken of asfalteren in plaats van betegelen minder geluid zal veroorzaken en even duur is als betegelen. Over overlast van hangjongeren zegt zij dat de politie erop zal toezien dat er geen drugs en alcohol gebruikt gaan worden.

De direct aanwonenden blijven sceptisch over de plannen. Zij wachten af wat het resultaat van het gesprek in een verslag van de avond oplevert en zullen dan besluiten of zij vervolgstappen ondernemen.

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 2