WIJDEMEERSE WEBKRANT
Interview Ab Krook DBL
Loosdrecht, wo 21 januari 2009

In de WieWatWaar van vandaag staat een interview met Ab Krook, de interim voorzitter van DBL. Hij legt uit waarom het goed is dat de DB's fuseren.


Ab Krook, interim voorzitter DBL.

DB grootste partij

Herman Stuijver interviewde Ab Krook nadat het besluit viel om verder samen te gaan met DBW als één partij. Volgens Krook wordt het nieuwe DB veel sterker, omdat het dan, als de verkiezingen in 2010 goed verlopen, de grootste partij in Wijdemeren zal zijn. Dan kan DB het voortouw nemen bij de coalitievorming en zo de overmacht van de huidge coalitie doorbreken. "Samengaan is de enige optie." :aldus Krook.

Na de rumoerige periode, waarin het voltallige bestuur van DBL opstapte, treedt Ab Krook op als interim voorzitter. Marianne Molenkamp is de secretaris en Louis de Bruin is penningmeester.

Identiteit Loosdrecht

Een deel van het oude bestuur was bang dat de identiteit van Loosdrecht zou ondersneeuwen in een groter Wijdemeers geheel. Krook stelt daarentegen dat de belangen van Loosdrecht beter tot hun recht zullen komen als er een sterker DB wordt gevormd. "De identiteit van Loosdrecht zal altijd zichtbaar blijven."

De interim voorzitter hoopt dat er geen onnodige discussies zullen ontstaan waarin persoonlijke kwesties de overhand krijgen, omdat je daar volgens hem niets mee op schiet. Hij roept dan ook iedereen, die Loosdrecht een warm hart toedraagt, op om elkaar positief te benaderen.

Kort door de bocht

In een naschrift stellen vier van de vijf de oude bestuursleden dat zij wel bereid waren om zich voorzichtig te oriënteren op samenwerking met DBW. Een fusie was hen te kort door de bocht. Het oude bestuur vindt dat niet macht, maar eerlijkheid het doel van de samenwerking moet zijn. Enigszins bitter stelt het oude bestuur vast dat hun jarenlange inzet en geloof in de eigen koers, door veelal nieuwe leden, terzijde wordt geschoven.

bron
WWW
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2