WIJDEMEERSE WEBKRANT
Besmeurd met blauwe verf
Kortenhoef, wo 21 januari 2009

Het besmeuren met blauwe en witte verf van auto's in Kortenhoef blijkt veel omvangrijker te zijn dan eerder aangenomen.

Bob van der Pol meldde maandag dat zijn auto ondergespoten was met blauwe verf. Op zijn melding kreeg hij flink wat reacties uit de buurt. Het blijkt dat er door twaalf mensen aangifte bij de politie is gedaan van het vandalisme met de verfspuitbussen. Bob van der Pol heeft de verf met thinner van zijn auto kunnen verwijderen, maar weet niet wat het gevolg is voor de laklaag van zijn auto. Daar zal een autobedrijf naar moeten kijken.

Ook huizen

Niet alleen auto's vielen ten prooi aan het bekladden met blauwe en witte verf. Ook woningen aan de Moerendael moesten het ontgelden. De voorgevel, zijgevel en een deur werden door de onverlaten beklad met verf.

De vandalen hielden huis in de buurt van Sporthal De Fuik. Zowel aan de Moerendael (achter De Fuik), als aan de Reigerlaan en de Lepelaarlaan zaten auto's onder spetters en strepen verf.

De auto van Cees Plooij aan de Moerendael werd zigzaggend met verf bespoten. Op de muren van de bekladde woningen stonden leuzen en Engelse scheldwoorden. Plooij sluit niet uit dat de daders "feestgangers" zijn die uit sporthal De Fuik kwamen.

De politie bevestigt dat er twaalf aangiften zijn binnengekomen van bekladde auto's.

ingezonden brief

Inmiddels heb ik al reakties ontvangen.

Er zijn reeds 12 aangiften gedaan voor besmeuren met verf. Mijn vermoeden over het tijdstip moet ik bijstellen omdat uit de reakties blijkt dat het in de nacht van Zaterdag/Zondag j.l. gebeurd is.

Bob van der Pol
Kortenhoef

bron
WWK/G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2