WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nationale Boomfeestdag 2009
Wijdemeren, ma 16 maart 2009

Dit voorjaar plant de gemeente 193 nieuwe bomen tijdens de nationale boomfeestdag op woensdag 18 en op zaterdag 21 maart.

persbericht

Nationale Boomfeestdag 2009

De Gemeente Wijdemeren is trots op zijn bomen en probeert ze, waar mogelijk, gezond in leven te houden. Soms is het echter noodzakelijk om bomen weg te halen. Daar worden zoveel mogelijk nieuwe bomen voor teruggeplant. Dit voorjaar plant de gemeente 193 nieuwe bomen tijdens de nationale boomfeestdag op woensdag 18 en op zaterdag 21 maart.

Woensdagochtend 18 maart

Catharina Amalia Plantsoen (naast Tjalk), Loosdrecht (10.15 tot 12.00 uur)

Hier worden naast de speelplaats 3 gewone dennen neergezet. De eerste jaren staan ze in een perkje met stevige struiken, maar zodra de dennen groter zijn wordt dat perkje weggehaald en kunnen ze als klimbomen worden gebruikt. In het hele park komen meer dan 1000 struiken en 19 nieuwe bomen. De meest bijzondere boom is een iep die van het soort Cloud Corky. Hiervan staan er in heel Nederland maar een handvol. Deze iep heeft gedraaide takken als een kronkelwilg, groene twijgen met bruine kurklijsten en licht gekroesd blad. Het planten gebeurt samen met leerlingen van De Sterrenwachter, De Catamaran en De Terpstraschool. Wethouders Moote en Van Henten-Meijer zijn aanwezig.

Recreatiebankje Stichts End, Ankeveen (11.00 tot 12.00 uur)

Langs de hele weg tussen de bebouwing van Ankeveen en Kortenhoef worden 85 nieuwe bomen geplant. Twee zilverlinden en verder allerlei iepen. Onder andere: 10 minor Schuurhoek, uit Amerika 10 ruige Cathedral en 10 smallere en kleinbladige Rebona, 10 donkergroenbladige Dodoens uit Nederland, 8 in Frankrijk doorgeselecteerde Lutèce en 10 in Amerika gekweekte Homestead. Ze worden tussen de lijsterbessen, berken en zuil-iepen gezet die er al staan. Bij het grasland om het recreatiebankje gaan we met kinderen van de Jozef Lokinschool en wethouder Abrahamse 5 kleinbladige iepen pumila Den Haag planten.

Voor de gemeentewerf, De Kwakel 40, Kortenhoef (11.15 tot 12.00 uur)

Hier hebben kinderen al een deel van de laanbeplanting met de inheemse fladder-iepen aangeplant, die in de plaats zijn gekomen van de wilgen en populieren die hier vroeger stonden. Als afsluiting van de viering op Boomfeestdag gaan we, samen met kinderen van de De Regenboog, voor de gemeentewerf aan De Kwakel 40 in Kortenhoef een speciale uit Engeland afkomstige Duiveltjes-iep neerzetten. Deze boom heeft als bijzonderheid dat elk blad niet eindigt in 1 spits, maar 3 tot 5 spitsen, die een beetje lijken op de hoorns waarmee de duivel wordt afgebeeld. Wethouder Schenkkan is aanwezig.

Zaterdagochtend 21 maart

Terrein Scouting, de Kwakel, Kortenhoef (10.45 uur)

Vanaf 10 uur zijn de kinderen van de scouting bezig met het verder aanplanten van de laan met Fladder-iepen. Ze eindigen met 3 Fladder-iepen op het eigen terrein. Daar komen ook nog 12 knotwilgen bij en we eindigen met de aanplant van het allerlaatste klimaatbosje van Noord-Holland; 3 door Landschap Noord-Holland geschonken Notenbomen. Wethouders Moote, Van Henten-Meijer en Schenkkan zijn hierbij aanwezig.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
13 gr.
windkr. 2