WIJDEMEERSE WEBKRANT
Abrahamse Wethouder VVD
Wijdemeren, wo 28 januari 2009

De VVD fractie Wijdemeren draagt Gerard Abrahamse voor als opvolger van de onlangs vertrokken VVD wethouder Wim Lorjé.

persbericht

VVD Nieuws

De VVD fractie Wijdemeren draagt Gerard Abrahamse voor als opvolger van de onlangs vertrokken VVD wethouder Wim Lorjé.

De heer Abrahamse (59), wordt door de VVD voorgedragen voor de portefeuille financiën, economische zaken, recreatie en toerisme, personeel & organisatie, burgerzaken, facilitaire zaken en gemeentelijke gebouwen.

De Wijdemeerse VVD fractie is blij met de kandidatuur van Abrahamse. "Gerard Abrahamse is een zeer ervaren politicus. Hij heeft een jarenlange ervaring als gemeenteraadslid in Utrecht en is in de periode 2005-2006 als wethouder belast geweest met de portefeuille financiën, personeel, economische zaken, openbare ruimte en monumenten. Hij kent ons gebied goed, is plaatsvervangend lid geweest van het plassenschap en is lid geweest van de Koninklijke Zeilvereniging in Loosdrecht. “Zijn ervaring in het Utrechtse zal hij in Wijdemeren uitstekend kunnen aanwenden" aldus fractievoorzitter Joep Frijdal. "Bovendien heeft hij een positie opgebouwd als het financieel geweten van de Utrechtse gemeenteraad. Dat zal hem in Wijdemeren goed van pas komen".

Vanaf 1982 maakte Abrahamse - met tussenpozen - deel uit van de Utrechtse gemeenteraad. Hij is begonnen als woordvoerder Ruimtelijke Ordening en Sportzaken en is van 2002 tot aan zijn wethouderschap in 2005 fractiewoordvoerder op het gebied van Financiën geweest. In diezelfde periode heeft hij deel uitgemaakt van de Rekenkamer.

Gerard Abrahamse heeft aan de Universiteit Utrecht Planologie gestudeerd en woont sindsdien in Utrecht. Na de Kamer van Koophandel is hij jarenlang werkzaam geweest in de vastgoed- en retailsector.

"De tijd tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen is relatief kort, des te meer reden voor mij om met volle energie en enthousiasme de mij als wethouder toevertrouwde portefeuille in goede banen te leiden." aldus een enthousiaste Gerard Abrahamse. "Wijdemeren is een prachtige jonge gemeente en het is voor mij een uitdaging om aan de verdere ontwikkeling daarvan mijn steentje te kunnen bijdragen”.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
0 gr.
windkr. 2