WIJDEMEERSE WEBKRANT
APatW zoekt medestanders
Loosdrecht, vr 26 juni 2009

Wim van Oudheusden analyseert het lokale politieke landschap in een lange brief en ziet mogelijkheden voor zijn politieke stroming APatW.

ingezonden brief

Compleet verrast constateerden we, dat APatW (AP@W) in de poll van Aros YouFM werd meegenomen als mogelijke politieke partij. Dat zegt iets over een leemte qua democratische legitimiteit van al deze raadspartijen! De een heeft nog minder leden dan de ander. Kennelijk wordt APatW als een kanshebber gezien om de breed heersende onvrede over de hele huidige gemeenteraad te mobiliseren en te bundelen in een breedgedragen initiatief. Dat willen we echter niet alleen, dus kom op achterban van Hilbrand Korver, ex-DBL' ers, SP' ers, echte democraten en pure antistemmers!

Alleen was die poll van maart en zeker niet representatief te noemen, er werden nogal veel aanhangers van landelijke partijen geinterviewd. Ook was bv. nog niet bekend dat D66 terugkomt op het toneel. Opvallend was dat als WADW een partij vormt er 8% van de stemmen naar toe zou gaan. Of HKA doorgaat was ook nog vaag, terwijl GroenLinks wel alvast werd getracteerd op een gevoelige nederlaag, die verband moet houden met de ontstane breuk tussen HKA (Groen) en GL (AlgemeenBelang). Die poll zou regelmatig herhaald moeten worden al naar gelang er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen.

Inmiddels hebben er al 69 mensen gestemd op onze eigen website www.anderepolitiekwijdemeren.nl en maar liefst 64% is VOOR een nieuwe politieke partij a la APatW.

Om die reden hebben wij gesprekken aangeknoopt met partijen en groeperingen die dezelfde mening zijn toegedaan, namelijk dat de onvrede vertaald moet worden in een sterke positie in de komende gemeenteraad. Verantwoordelijkheid nemen wordt niet geschuwd. Duikgedrag hoort hier niet bij. Toezeggingen in verkiezingsslogans moeten worden WAARGEMAAKT en niet als slap compromis bij het minste of geringste worden weggegeven. Daarom stemde U niet! U stemde omdat U er op vertrouwde dat eens gezged blijft gezegd betekent. Jammer dat ze dit nooit waarmaken. Dat moet nu eindelijks eens gaan veranderen. Ook zou dit betekenen, dat principiele niet-stemmers naar de stembus zullen gaan, zodat het democratisch gehalte in de breedte omhoog gaat en ook de tegenstem van de vroegere thuisblijver gaat tellen. Zo worden bijvoorbeeld bij besluitvormingsprocessen nooit de voorstanders gehoord, maar komen alleen tegenstanders met soms zwaar juridisch geschut in touw. Gevolg: de raad buigt om stemverlies te vermijden al te vaak mee met de tegenargumenten! Het Kan Anders, nee: Het Moet Anders!

Zo is APatW  betrokken geweest bij de vorming van Hart voor Hilversum en werd daar genoemd als goed voorbeeld van ruimte bieden voor burgerparticipatie met gebruik van internetoplossingen. Hart voor Hilversum ambieert landelijk een rol te gaan spelen. Ook Hart voor Blaricum bestuurt al twee raadsperiodes om maar een voorbeeld te noemen. HvH wil echt politiek van ONDERAF gaan vormgeven, niet langer door een klein aantal mensen de macht te laten delen, een valkuil waar eerdere lokale partijen in navolging van de landelijke partijen intrapte. Men deed het politieke spel gewoon na en kwam zelden of nooit op rigoreus andere meer democratische invullingen.
Zie de Leefbaren, de DLPH, GroenHart, de LPF, de diverse Jan Nagelpartijen, maar helaas ook diverse Dorpsbelangenclubs die teveel aan de hand werden genomen door vroegere landelijke toppers.

Vandaar deze oproep aan niet-stemmers, in de steek gelaten GroenLinks stemmers,  SP stemmers en aan verstokte DB Loosdrecht stemmers, die tegen de samenvoeging zijn met DBW vanwege de in het verleden gespeelde machtsspelletjes, en omgekeerd aan ontevreden DBW stemmers om NU te gaan stemmen op onze website en om VOOR te stemmen. Nog liever lezen wij hun steunbetuiging op info at anderepolitiekwijdemeren.nl als zij echt een bijdrage willen gaan leveren om als zeer teleurgestelden in de huidige raadspartijen een ANDER geluid te laten horen na 2010.

Afhankelijk van de resultaten zal APatW de Wijdemeerse politiek ingaan.

namens APatW
Wim van Oudheusden
www.anderepolitiekwijdemeren.nl
Loosdrecht

(Wij gebruiken om twee redenen "at" i.p.v. het @ teken, dat Wim van Oudheusden in zijn partijnaam gebruikt. Ten eerste denkt onze pc bij voortduring dat het om een emailadres gaat en moeten we hem steeds opnieuw vertellen dat dat niet het geval is. Ten tweede kunnen rss feeds en rss readers slecht tegen dit soort bijzondere tekens als "@". Die komen verminkt of helemaal niet op het scherm. Red. WWK)

Naschrift redactie:

Een vriendelijk verzoek aan Wim van Oudheusden en andere inzenders van ingezonden brieven. Wilt u zich a.u.b. beperken in de hoeveelheid tekst? Lange lappen tekst (meer dan ca. 450 woorden) stellen ons voor het volgende dilemma. Inkorten, niet plaatsen of toch maar plaatsen.

  • Als wij de brief inkorten is dat extra werk voor ons. Dat doen wij niet graag. Bovendien is de kans groot dat u vindt dat uw boodschap verminkt wordt.
  • Als wij de brief niet plaatsen, omdat hij te lang is, dan heeft u hem voor niets geschreven.
  • Als wij de brief wel plaatsen, dan haakt de lezer af bij lange lappen tekst, waardoor uw boodschap ook verloren gaat, ondanks dat hij geplaatst is.

Hartelijk dank voor het meedenken.

Redactie WWK

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
23 gr.
windkr. 2