WIJDEMEERSE WEBKRANT
Varia uit de Raad
Wijdemeren, vr 26 juni 2009

Gisteravond waren er enkele losse momenten die memorabel waren. Wij zetten ze even op een rijtje.

Irritatie bij CDA

Vanuit de raad werd er bij wethouder Lia Moote (huisvesting) op aangedrongen om haast te maken met samenwerking met woningbouwcorporaties. De wethouder legde uit dat het realiseren van afspraken nog niet zo simpel is. Er moeten gemeentelijk en regionaal heel veel dingen gebeuren en er moet beleid op poten gezet worden, en dat met een beperkte ambtelijke ondersteuning. Dat werd Theo Reijn (CDA) even teveel van het goede. "U heeft het maar over beleid en ontwikkelen van beleid, maar wordt nu eens concreet en doe iets." : riep hij vertwijfeld uit. (Het klonk even als de echo van oud PvdA-coryfee Jan Schäfer die ooit zei: "In gelul kun je niet wonen.")

Natuurmonumenten kapt illegaal

Hilbrand Korver (HKA) had vragen gesteld over de kap van drie bomen op het terrein van Natuurmonumenten. Voor twee van de drie bomen was geen kapvergunning aangevraagd. Korver stelde dat de gemeente en Natuurmonumenten overlegd hadden over de kap en stelde dat aan de kaak. Wethouder Betske van Henten bestreed die zienswijze. Het is waar dat Natuurmonumenten gekapt heeft zonder vergunning. De gemeente heeft Natuurmonumenten daarop een herplantplicht opgelegd. Er was echter geen overleg tussen beide organisaties over de kap. Jaap van Waveren (DBL) steunde Hilbrand Korver. Hij riep in herinnering dat er onlangs op het perceel Bornholm in Loosdrecht in opdracht van de gemeente gekapt is zonder vergunning. Edwin Bult (GL) vond dat het college juist volkomen correct gehandeld had door te handhaven en een herplantplicht op te leggen.

Burgermoeders

Wijdemeren had een Burgervader, maar krijgt nu een Burgermoeder. Wethouder Gerard Abrahamse wees er tussen neus en lippen door op dat er nu in zijn college vier Burgermoeders aanwezig zijn.

Echte Wethouder

Joep Frijdal (VVD) vroeg aandacht voor het feit dat burgers een afspraak maken met een wethouder en dan op de afspraak tot de ontdekking komen dat er een andere wethouder, of erger nog, een beleidsmedewerker zit. Hij vroeg er aandacht voor dat burgers "de echte wethouder" te spreken krijgen, dan wel vooraf te horen krijgen dat ze iemand anders zullen zien. De klacht werd niet door het college herkend.

Straatjuwelen

Hilbrand Korver (HKA) wil dat zo spoedig mogelijk de straatjuwelen op de Koninginneweg in Kortenhoef worden teruggeplaatst, nu het Noordereinde weer berijdbaar is vanaf de Klapbrug. Ook drong hij erop aan om (tijdelijke) belijning aan te brengen op het kruispunt Klapbrug omdat de huidige situatie volgens hem gevaarlijk is, met name voor fietsers. Wethouder Betske van Henten vindt het aanbrengen van tijdelijke belijning ongewenst. Sterker nog, zij betoogde: "Soms is het ontbreken van borden en belijning veiliger dan de aanwezigheid daarvan." (Daar keek de WWK redactie toch wel even van op...)

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
22 gr.
windkr. 3