WIJDEMEERSE WEBKRANT
Opvolging Don Bijl
Wijdemeren, vr 8 mei 2009

De fractievoorzitters zijn bijeen geweest om te spreken over de opvolging van vertrekkend burgemeester Don Bijl.


Don Bijl

Op 1 juli vertrekt burgemeester Don Bijl naar Purmerend. Dat betekent dat er uit de raad een vertrouwenscommissie moet worden samengesteld, die een profiel zal schetsen van de gewenste opvolger. Sollicitanten naar de Wijdemeerse bugemeesterspost worden in het grootste geheim tegen het licht gehouden en vergeleken met het gewenste profiel. Uiteindelijk komt uit die bijeenkomsten achter gesloten deuren een aanbeveling aan commissaris van de Koningin van Noord-Holland, Harry Borghouts, die de aanbeveling meestal overneemt bij zijn besluit om te benoemen.

Na het debacle met de burgemeestersreferenda in Utrecht en Eindhoven is aan dat experiment met de gekozen burgemeester een einde gemaakt door minister Guusje ter Horst.

Periode


Otto van Diepen

De eerste bespreking van de fractievoorzitters over de opvolging heeft inmiddels plaatsgevonden. In die bespreking komt ook aan de orde hoe lang de periode zonder vastbenoemde burgemeester zal duren en of er intussen een waarnemer benoemd moet worden. Op 30 november 2001 was dat Otto van Diepen, die waarnam vanaf 1 januari 2002 tot Don Bijl benoemd werd.

Waarnemer?


Wim Kozijn

In Kortenhoef woont een zeer ervaren waarnemend burgemeester. Oud burgemeester Wim Kozijn van 's-Graveland heeft de afgelopen jaren zes waarnemingen gedaan. In Castricum, Brummen, Medemblik, Driebergen, Weesp en Blaricum. In Binnenlands Bestuur werd hij vorig jaar maart tot kampioen waarnemer uitgeroepen. Hij zal ongetwijfeld op het lijstje waarnemers van CdK Borghouts staan. Of die hem ook tot waarnemer in Wijdemeren benoemt zal afgewacht moeten worden.

bron
WWK
foto
div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 4