WIJDEMEERSE WEBKRANT
Afdronk van Hilverbeek
's-Graveland, vr 8 mei 2009

In de tuin van het landgoed Hilverbeek wordt een wijngaard aangelegd. Willem Aalders en Sijmen Brandsma hopen hun eerste wijn over drie jaar te oogsten.

Hilverbeek

In de G&E van vandaag staat een groot stuk over het enthousiasme van de beide heren. Sijmen Brandsma van kwekerij Land en Boschzigt aan de Leeuwenlaan droomde al lang over de aanleg van een wijngaard. Nu heeft hij samen met Willem Aalders uit Hilversum de verwaarloosde tuin van landgoed Hilverbeek, aan de andere kant van de Leeuwenlaan, van Natuurmonumenten gehuurd om er een wijngaard van te maken.

Solarisdruif

Achttienhonderd wijnstokken worden in de tuin keurig op rijen geplant met moderne hulpmiddelen. De plant is een Solarisdruif uit Duitsland die een fruitige droge wijn moet gaan leveren. In Nederland zijn 148 wijngaarden. Qua oppervlakte staat Hilverbeek op de vijftigste plaats. Volgens Aalders is de grond bepalend voor de smaak van de wijn, niet het klimaat. Over drie jaar moet het eerste glaasje wijn met Hilverbeeks bouquet gedronken kunnen worden.

Op de website van de Gooi en Eemlander staat een uitgebreide video over het initiatief.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 4