WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dag van de Buitenplaatsen
's-Graveland, vr 8 mei 2009

Op zondag 17 mei organiseert Natuurmonumenten de Dag van de Buitenplaatsen op Schaep en Burgh en Boekesteyn te ’s-Graveland.

persbericht

DAG VAN DE BUITENPLAATSEN IN 'S GRAVELAND

Op zondag 17 mei organiseert Natuurmonumenten de Dag van de Buitenplaatsen op Schaep en Burgh en Boekesteyn te ’s Graveland.

Tussen 11.00 en 17.00 uur is er van alles te beleven. De bezoekers kunnen o.a. kennismaken met de sfeer waarin de bewoners rond 1850 genoten van hun buitenplaats.

Langs het slingerpad op Boekesteyn komt de familie van Loon van Winter tot leven, die rond 1850 op Schaep en Burgh woonde. De chique dames en heren maken wandelingen in lange japonnen en jacquets zoals ze dat vroeger pleegden te doen. Door de statige bomenlaan verderop rijdt een rijtuig, waarin bezoekers plaats kunnen nemen.
Het oude slingerpad is voor deze gelegenheid versierd met slingers die gemaakt zijn in de Kindervilla.

Verder is er een drijvende theateract “De Woeste Baren”op de vijver van de net gerestaureerde lindenkom achter Schaep en Burgh. In de grote hoofdtent zijn lezingen over de historie en de herstelplannen, en speelt een klarinettrio van muziekvereniging Bmol.
Stands van Land en Boschzigt en Sperwershof bieden een keur aan biologische producten. Verder kan men alleen op deze dag ook het landhuis Schaep en Burgh van binnen bekijken.

Speciaal voor deze dag komt schapendrijver Ron Snoeck naar ’s Graveland. Met zijn kampioenshonden geeft hij verschillende demonstraties schapendrijven. Hiervoor is echt vakmanschap nodig. Ron is vorig jaar als tweede geëindigd bij het wereldkampioenschap in Wales.

Ook voor kinderen is er veel te beleven. Ze mogen met de natuurdetective op pad en kunnen hun foto laten maken in de kunstboom. Neem vooral je eigen camera mee!

Natuurmonumenten organiseert deze dag om bezoekers te informeren over de voortgang van het omvangrijke herstelprogramma voor de ’s Gravelandse Buitenplaatsen. Deze buitenplaatsen ondergaan de komende jaren een flinke opknapbeurt. Zo kunnen we de oude geschiedenis van deze buitens beter zichtbaar maken,. Een uniek plan voor Nederland waar nog nooit op zo’n grote schaal is geïnvesteerd in herstel van cultuurhistorie. Via een speciale stand en een wandelroute wordt men hierover geïnformeerd. 

Advies

Kom zoveel mogelijk met de fiets of te voet in verband met wegwerkzaamheden aan het Noordereinde. Komt u toch met de auto, dan kunt u alleen van het noorden (Bussum-Weesp) het Noordereinde oprijden.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 4