WIJDEMEERSE WEBKRANT
Opheffen KvK
Kortenhoef, do 7 mei 2009

De opmerkingen van wethouder Robert Blom uit Alphen inspireren Bob Colijn uit Kortenhoef. Wat hem betreft kan de Kamer van Koophandel opgeheven worden.

ingezonden brief

KvK : Opheffen!

Geachte Redactie,   

Als Ondernemer in Kortenhoef, sluit ik mij volledig aan bij de forse kritiek van Wethouder Robert Blom van Alphen a/d Rijn inzake de opgeblazen verhalen van de KvK 's in NL, vraag hierbij is inderdaad men klopt zichzelf op om te bewijzen dat dit Middeleeuwse Instituut nog bestaansrecht heeft en ondernemers dus dwingt om zich in te schrijven en daarvoor veel geld te moeten betalen ! Werkelijk schande. Waarvoor moet je betalen om niets terug te krijgen, alleen een domme registratie die niets zegt en zelfs wordt doorverkocht , zonder toestemming van de ondernemer, aan ook bijv. malafide bedrijven die vervolgens een fake nota sturen. Ook moet je extra betalen als je de Alg. Voorwaarden deponeert, wederom de vraag waarvoor, de ondernemer moet hiervoor zelfs per bladzijde betalen. Dus wederom Schande.

De club doet niets voor je als ondernemer, als je naar een lezing wil, moet je wederom betalen en ga zo maar door.

Deze club kost ons land volgens Dhr. Blom , en hij kan het weten, bijna 5 miljard!!! zie zijn bijdrage in Binnenlands Bestuur en ze doen er niets voor.

Alleen dure gebouwen en omhooggevallen bestuurders, ik heb jarenlang met deze club destijds in Amsterdam moeten samenwerken als consultant. Dus ik weet waarover ik praat.

Er is destijds een Wetsvoorstel ingediend om of de hele handel op te heffen en min. het aantal Kamers te verkleinen, maar dit is allemaal niet gebeurd, alleen maar steeds nwe gebouwen en dus ook meer ambtenaren erbij.

Dit lijkt ook verdacht veel op die overbodige Waterschappen, die ook klauwen met geld kosten en de burger en ondernemer blijft maar betalen en dat in deze tijd , het is werkelijk ongehoord.

Ik roep de 2de Kamer bij deze op om het Wetsvoorstel uit de Kast te halen van destijds en onmiddelijk opheffen deze overbodige ambtelijke club en daarmede dus weer 5 miljard EURO !!!!!! in de economie te stoppen.

Idem dus een oproep aan Wouter Bos c.s. Deze Overbodige en Kapitaalverslindende clubs passen niet meer in 2009 en zeker niet in deze financ. malaise.

Dus Wethouder BLOM VVD ik steun U in de forse en terechte kritiek en kaart dit aan bij de beleidsmakers en politici in Den Haag.

Dit is nog eens lastenverlcihting voor het bedrijfsleven waar alle ondernemers en bedrijven en dus de economie van kunnen gaan profiteren, hetgeen uiteraard van groot belang is voor onze werkgelegenheid, voor 5 miljard kunnen we heel wat mensen aan een goede job helpen en als Headhunter weet ik hoe belangrijk dat is. Dus .... waar is het wachten op.

Opheffen die dure clubs en de economie is weer gered en die paar ambtenaren kunnen we makkelijk omscholen voor het Onderwijs de Zorg etc.

Ik hoop en verwacht veel steun van de Ondernemersorganisaties dus dhr. Bernard Wientjes en dhr. Loek Hermans kunnen dit bij het volgende Overleg met het Kabinet gaan uitonderhandelen, ook belangrijk voor mevr. Jongerius van het FNV en het FNV - ZZP, waarvan ik ook lid ben.

Ik zal e.e.a. binnen mijn netwerk en verschillende gremia gaan aankaarten en nogmaals ik verwacht, samen met dhr. Blom op veel steun.

Mvrgr.
Bob J. Colijn
Ondernemer te Kortenhoef.

P.s. Anders moeten we als Ondernemer maar gewoon stoppen met de belachelijk jaarlijkse bijdragen, waar je niets voor terug krijgt. !!!

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 4