WIJDEMEERSE WEBKRANT
16 en 17 mei Kunstronde
Wijdemeren, do 7 mei 2009

Voor de Kunstronde Vecht en Plassen openen 24 kunstenaars plus galeries weer hun deuren op zaterdag 16 en zondag 17 mei van 11 tot 17 uur.

persbericht

Maak een historische start bij Molen de Hoop in Loenen a/d Vecht

Voor de traditionele Kunstronde Vecht en Plassen openen 24 kunstenaars plus galeries weer hun deuren op zaterdag 16 en zondag 17 mei van 11 tot 17 uur.

Op zich al een belevenis om dit rondje van ca. 30 km te maken, door het prachtige oerhollandse waterrijke landschap, sinds jaar en dag domein èn inspiratiebron van kunstenaars. Twéé dagen kunst kijken (en kopen) op de mooiste artistieke plekken, op woonboten, in boerderijen, in galeries en beeldentuinen, dat is zo verrassend en uniek avontuurlijk, dat mensen uit heel Nederland er op af komen. Er is weer veel nieuw en kwalitatief mooi werk te zien; schilderijen, grafiek, beelden, glaskunst, sieraden en nog veel meer . De route voert langs dorpen als Vreeland, Kortenhoef, 's Graveland, Loosdrecht, Tienhoven, Oud Zuilen, Maarssen, Breukelen, Nieuwersluis en Loenen en is herkenbaar aan de groen/blauwe Kunstronde vlaggen. Dit jaar is er een interessante expositieruimte bij gekomen….Stellingkorenmolen de Hoop in Loenen, tijdens de Kunstronde beide dagen geopend. Alle deelnemende kunstenaars exposeren hier een werk, dus deze molen vormt een mooi oriëntatie- en startpunt van de Kunstronde!

Routekaarten verkrijgbaar bij VVV Hilversum en Loosdrecht en bij de deelnemers. Tevens te vinden op www.kunstronde.nl .

Officiële Opening van de Expositie Deelnemende Kunstenaars op vrijdag 15 mei van 17.00 tot 19.00u in Molen de Hoop door de wethouder van cultuur van de gemeente Loenen.

Deelnemende kunstenaars:

Adriaan van den Berk(Oud Zuilen) met spectaculaire objecten van beton, gaas, kunststof plus zijn bekende emailleerkunst, Tineke van den Berg (Loosdrecht) met houtsneden in z.g. reduceertechniek, Marga Matthijsen(Maarssen) en Joan Lichtenbelt(Loosdrecht) met schilderijen en beelden, Carla Retèl(Maarssen) met fotocollages, Will Kellermann(Kortenhoef) met flamboyante schilderijen, Petra Schut(Breukelen) met lichtvoetige figuratieve schilderingen, Dieuwer Elema(Vreeland) met geabstraheerde landschappen in acryl. Voorts installaties in keramiek,textiel en andere materialen van Claartje Borren(Kortenhoef) en disproportionele keramische beelden van Hansje Aelvoet(Maarssen), felkleurige acrylschilderijen van Maria Klein (Kortenhoef), bloemrijke olieverven van Rob de Haan(Loosdrecht), symbolische abstracten van Maarten Vlam(Kortenhoef), wonderlijke mens- en dierfiguren van Wendy Alblas(Nieuwersluis), cartoonesk werk van Hans Rijpma(Maarssen), kortom een prachtig palet voor kunstliefhebbers. En dan noemen we nog niet eens de professionele bijdragen van Manja Jordans(Loenen a/d Vecht), Liesbeth Romeijn(Vreeland), Sia Thijs Vissers(Loosdrecht), Ans Schutten(Loosdrecht), Marlies Ransdorp(Maarssen), Marion Veldman (Hilversum). Ook zal werk te zien zijn in het atelier van de bekende (overleden) kunstenaar W.G. van de Hulst (Nieuwersluis).

Deelnemende Galeries:

Beeldentuin de Tienhof in Tienhoven, Art Gallery Gooilust in s'Graveland, Galerie Suite Loenen a/d Vecht, Galerie Peter Leen Breukelen en Mark Haasnoot Fine Arts in Loenen a/d Vecht.

Meer informatie op www.kunstronde.nl.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 4