WIJDEMEERSE WEBKRANT
Omzetverlies Noordereinde
's-Graveland, za 16 mei 2009

De afsluiting van het Noordereinde in 's-Graveland hakt erin. Sommige ondernemers zijn al gestopt, andere missen de helft of meer van hun omzet.


De Klapbrug een maand geleden. Links café Bollie Blooper, aan de overkant You & Me Second Best, bij de bomen op de achtergrond tuinderij De Sperwershof, nu bereikbaar via het Ankeveense Pad.

Jaap Timmers hield voor de Gooi- en Eemlander een peiling onder de 's-Gravelandse ondernemers. Over de hele lengte van het Noordereinde, tussen de Loodijk en de Smidsbrug, is het goed mis met de omzetten. Hoewel de meeste bedrijven bereikbaar zijn, schrikt het bord "geen doorgaand verkeer" op het hek, dat het Noordereinde aan beide zijden afsluit, de potentiële klanten af om door te rijden. Sommige bedrijven hebben zelf borden geplaatst om aan te geven dat zij toch bereikbaar zijn.

Wapen verkocht

Restaurant Het Wapen van Amsterdam ontsprong de dans. De zaak is net op tijd, in juni vorig jaar voor de crisis en de afsluiting verkocht door eigenaar Hans Been ,die denkt dat zijn zaak het anders niet overleefd zou hebben. De snackbar heeft nog de helft van de omzet over. Een ballonnenwinkel is al gesloten. Bij installateur Birkhof is het rustig, maar het installatiewerk gaat gelukkig door.

Rond de Klapbrug valt de schade mee. bij café Bollie Blooper en You & Me Second Best. Tuinderij de Sperwershof heeft het wel moeilijk. De ingang aan het Noordereinde is onbruikbaar. Daarom is een tijdelijke ingang aan het Ankeveense Pad gemaakt.

Een half jaar

Het ergst getroffen lijkt You & Mini van Monique van der Lem, die tweedehands kinderkleding verkoopt. Er resteren nog slechts tien procent van de klanten na de afsluiting. De informatie van de gemeente over de afsluiting kan zij niet waarderen. Eerst werd er gesproken over een afsluiting van zes weken. (Van maart tot juli dit jaar. red WWK). Daarna werd dat ruim een half jaar.

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 4