WIJDEMEERSE WEBKRANT
PvdA Politiek Café
Kortenhoef, di 7 april 2009

Gisteravond werd het politiek café van de PvdA gehouden over het jeugdbeleid. De conclusie was dat er een accomodatie voor de jeugd van 12 tot 19 moet komen.

De avond werd geopend door Ties Hagen, de voorzitter van de PvdA Wijdemeren. Na zijn inleiding gaf Ben Steenvoorden, raadslid van de PvdA, een overzicht van het jeugdbeleid in Wijdemeren en in andere gemeenten. Zijn conclusie was dat er veel papier is besteed en veel gesproken is over het jeugdbeleid, maar dat er weinig is bereikt. Er waren circa dertig bezoekers op af gekomen, zij het geen jeugd.

De discussie in de zaal ging alle kanten op. Van het gebrek aan opvoeding door ouders via het gebruik van alcohol naar sport en activiteiten voor jongeren op radio en tv. Een prominente rol werd gespeeld door de jongerenwerker die regelmatig deelnemers aan het debat corrigeerde als zij begrippen door elkaar haalden of zijns inziens verkeerde inzichten ventileerden.

De conclusie die Ties Hagen trok dat er in de drie kernen een ruimte moet komen waar de jeugd zelf activiteiten kan gaan ontplooien. Daarbij is grote behoefte aan mensen die als trekker gaan fungeren. René Voigt peilde de meningen of men bereid was om daarvoor de OZB te verhogen, want dat is de cinsequentie. Een echt antwoord kwam daar niet op.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 2