WIJDEMEERSE WEBKRANT
Don Bijl naar Purmerend
Wijdemeren, wo 15 april 2009

Vanavond werd bekend dat burgemeester Don Bijl is voorgedragen als burgemeester van Purmerend. Daar werd vanavond een extra raad gehouden.


Burgemeester Don Bijl

Burgemeester Don Bijl van Wijdemeren liet vanavond aan de fractievoorzitters van de Wijdemeerse partijen weten dat hij is voorgedragen als burgemeester van Purmerend. Op de website van Purmerend was wel te vinden dat er vanavond door de raad over een voordracht voor een nieuwe burgemeester gesproken werd, maar nadere informatie ontbrak op de website.

Purmerend is qua inwoneraantal vergelijkbaar met Hilversum. Op 1 januari 2008 had de stad 78.430 inwoners. Een benoeming (die formeel nog moet plaatsvinden) in Purmerend is dan ook zonder meer een mooie promotie voor burgemeester Bijl, waarmee wij hem van harte feliciteren.

Burgemeester Don Bijl werd op 4 juni 2002 geïnstalleerd als eerste burgemeester na de herindeling, die op 1 januari 2002 plaats vond. Het was zijn eerste burgemeestersbenoeming, nadat hij daarvoor waarnemend burgemeester was geweest in Schermer. Voor Don Bijl benoemd werd in Wijdemeren was Otto van Diepen waarnemend burgemeester vanaf 1 januari. Van Diepen werd op 30 november 2001 door CdK Jos van Kemenade benoemd als waarnemer.

Op 28 april vorig jaar werd Don Bijl herbenoemd voor een periode van zes jaar, nadat de gemeenteraad de herbenoeming unaniem had gesteund.

Zware portefeuille

Naast de portefeuilles die de burgemeester qualitate qua heeft (openbare orde, veiligheid) is Don Bijl ook portefeuillehouder van het Dorpscentrum Loosdrecht en alles wat daarmee te maken heeft. Voor een opvolger zal het lastig zijn om zich snel in die ingewikkelde materie in te werken.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 2