WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter over Reijn
Wijdemeren, wo 15 april 2009

Putter gaat in op het bijbelse citaat dat Gert Zagt (DBL) tijdens de bezuinigingsraad gebruikte in de richting van het CDA.

ingezonden bericht

Reijn 2

En Jezus zei tot hem <Voorwaar ik zeg u, dat heden in deze nacht, eer de haan tweemaal gekraaid zal hebben , gij mij driemaal zult verloochenen.>
Uit het evangelie van Marcus

Het was Dorpsbelangen Loosdrecht woordvoerder Gert Zagt, die ook namens Dorpsbelangen Wijdemeren, een heldere analyse gaf van de chaos waarin het bestuur van ons dorp is terecht gekomen. De tekorten weer eens hoofdzakelijk afwentelen op ons burgers, de melkkoeien van de coalitie. De rekenkamer om zeep helpen, riante OZB verhogingen, de lokale omroep opheffen, kan het gekker. En dat alles verzonnen door een coalitie, die onder aanvoering van het CDA weigert in te grijpen in de uit de pan rijzende kosten van het ambtenaren- apparaat.
 
“En meneer Reijn”, zei Gert Zagt, “nu ik uw naam toch noemde nog even dit. Het loopt tegen Pasen. Bij de voorbereiding van dit stuk vroeg ik me af. Zal het CDA de kiezers in Wijdemeren voor de Pasen driemaal verloochenen? U deed het al twee keer”. En vervolgens noemde Gert de twee keren waarop de fractievoorzitter van het CDA zowel zijn beloften aan de kiezers als zijn woord brak.

Een gewaagde vergelijking met de beroemde uitspraak van Jezus, maar uit de mond van de diepgelovige Gert Zagt een acceptabele en tegelijk dodelijke aanval. Het tekent ook de emotionele impact van de oppositie, die immers nooit en te nimmer een poot aan de grond krijgt. Zo werden alle alternatieven met hoongelach ontvangen en presenteerde het college van B. en W. een met draadnagels dichtgespijkerd coalitieakkoord.

Theo Reijn beschuldigt Gert Zagt er nu van dat hij de spot drijft met bijbelse waarden en hij deelt ons mee dat het CDA diep is geraakt. Wie er allemaal diep zijn geraakt wordt ons niet verteld. Misschien horen we dat nog. Wie in elk geval diep geraakt behoren te zijn, dat zijn de kiezers in het algemeen en de CDA stemmers in het bijzonder, door de wijze waarop Theo Reijn met zijn afspraken omgaat. Hij is volstrekt ongeloofwaardig geworden en het is jammer dat zo’n opportunist zo’n belangrijke rol kan spelen in het hoogste bestuursorgaan van de gemeente.

Voor de OZB verhogingen van 2010 en 2011 zitten de raadsverkiezingen van maart 2010. Valt er nog wat terug te draaien? Deze ongehoorde belastingverhoging zal zeker inzet van de verkiezingen worden.
Ik hoor de haan van de verandering alreeds kraaien.

Putter
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 2