WIJDEMEERSE WEBKRANT
Zoekplaatje. Zoek de H!
's-Graveland, di 14 april 2009

Hoe verging het u vandaag? Op de eerste grote regionale opstoppingsdag? Raadhuis, Hilversum Noord volg H. Waar was die H?

Dat viel niet mee vandaag. Van 's-Graveland naar het centrum van Hilversum. Lang getwijfeld over de route. Via de Vreelandseweg? Via de Franse Kampweg? O nee, dan kom je vast te staan op de Cannenburgerweg in Ankeveen, omdat het Noordereinde dicht is. Misschien. Misschien ook niet. Of toch maar gewoon over de Leeuwenlaan en de 's-Gravelandsweg. Er zal daar toch wel een omleiding zijn aangegeven. Na wat wikken en wegen, toch maar voor de laatstgenoemde oplossing gekozen. Het avontuur lokt.

Trompenberg

Bij de Smidsbrug in Kortenhoef stond al "Centrum Hilversum via Trompenberg". Dat gaf de burger moed. (Als je hier tenminste bekend bent en weet wat Trompenberg is, anders is het een volslagen nutteloze melding.) Over een rustige 's-Gravelandseweg zoefden wij richting Hilversum. "Doorgaand Verkeer gestremd" stond in de buurt van het Commeniuscollege. Even later "Hilversum Noord en Raadhuis volg H". Aha!

Wachten op de H

Wij slaakten een zucht van verlichting. Er leek een omleidingsroute te zijn aangegeven. Wachten op een pijl met een H dus. Wij vervolgden onze weg naar Hilversum. Waar blijft die H? Bij de laatste gelegenheid voor het kruispunt Quatre Bras linksaf nog steeds geen H. "Doorgaand Verkeer gestremd". Dat we niet verder konden was met het blote oog zonder bril en zonder intelligentie eenvoudig waar te nemen. Grote hopen zand.

Het leek dus alleen maar dat er een omleidingsroute was aangegeven, maar dat was toch niet zo.

Maar waar was die H?

Nergens te zien, die H. Dan maar linksaf geslagen en meteen daarna maar rechts. Je weet dat nooit in Trompenberg, omdat alles daar rond loopt. Je denkt naar het oosten te rijden en voor je het weet ben je ongemerkt op de weg terug naar huis.

Deze keuze bleek gelukkig goed te zijn. We kwamen tegenover de BMW dealer uit. Er stond weiliswaar aangegeven dat je daar niet linksaf mocht, maar een kniesoor die daar op let, als rechtsaf betekent dat je in het zand van Quatre Bras strandt. Bovenop de berg bij de watertoren naar rechts. Hobbel de bobbel over de drempels weer naar beneden. Daar was de 's-Gravelandseweg weer. Gelukkig.

Ingeklemd

Terug, uit de parkeergarage Noordse Bosje waren wij minder fortuinlijk. Ik zal u de details besparen, maar wij kwamen over het spoor terecht bij het Mediapark. Daar draaiden wij weer om, want dat was echt de verkeerde richting. Weet je wat? Over de Bussumer Grintweg. Gewoon linksaf slaan bij de krusing met de Franse Kampweg. Dat kan daar dus niet. Dan maar bij het stoplicht linksaf om terug de Bussumer Grintweg op te draaien. Dat bleek niet risicoloos. Voor en achter ons scheerden de vrachtauto's langs, terwijl wij ingeklemd stonden midden op het kruispunt.

Enfin, we zijn weer thuis. Hilversum laten we maar even liggen waar het ligt.

Benieuwd naar de aanrijdingsstatistieken over een half jaar...

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2