WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lokale Lasten: Geen stijging
Wijdemeren, vr 26 juni 2009

Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota maakte wethouder Gerard Abrahamse van financiën duidelijk dat er zeer forse ingrepen nodig zijn.

Geen lokale lastenstijging!

De kaasschaaf werkt niet langer. Een beetje bezuinigen op alle uitgaven van de gemeente, zoals tot nu toe werd gedaan, is nu onvoldoende. De financiële vooruitzichten van de gemeente Wijdemeren zijn zodanig slecht dat er echt zeer drastische ingrepen nodig zijn, aldus wethouder Gerard Abrahamse gisteravond in de raad. Het kabinet heeft opgeroepen om de lokale lasten in deze slechte tijden niet te laten stijgen. Aan die oproep wil het college voldoen. Als de lokale lasten niet verhoogd kunnen worden, dan rest er maar één mogelijkheid en dat is rigoureus bezuinigen om niet als failliete gemeente in een artikel twaalf situatie te eindigen.

Fors ingrijpen

De noodzaak om fors in te grijpen werd raadbreed begrepen en gesteund. Wel waren er op onderdelen verschillen van inzicht. Zo vonden Gert Zagt (DBL) en Michiel van Balen (VVD) dat de daling van de inkomsten aan bouwleges ook gevolgen moet hebben voor de ambtelijke capaciteit op dat vlak. De extra inhuur van personeel op Openbare Werken vond geen genade in de ogen van Zagt, die ook namens DBW en HKA sprak. Theo Reijn (CDA) drong erop aan om niet ingevulde vacatures kritisch te bekijken. Hij kraakte enige kritische noten over de communicatie van de gemeente met de buitenwereld.

Het raadsvoorstel over de Voorjaarsnota 2009 en de Kadernota 2010 werd aangenomen met, op enkele onderdelen, de stemmen van DBL, DBW en HKA tegen.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
22 gr.
windkr. 3