WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen Zware Motie PvdA
Wijdemeren, vr 26 juni 2009

Op 8 juni dreigde PvdA fractievoorzitter Kees Bosdijk met een zware motie in de raad van gisteravond. De motie kwam niet.

Tijdens de commissievergadering op 8 juni verraste Kees Bosdijk (PvdA) zowel zijn coalitiegenoten als het college met zijn ferme standpunt. Als in de raad van gisteren geen nieuwe communicatienota op de agenda stond, dan zou hij een "zware motie" tegen het college indienen. De verwachtingen waren gisteren dan ook redelijk hoog gespannen over de afloop van dit politieke statement, omdat de communicatienota niet op de agenda stond.


Kees Bosdijk (PvdA): "Kloof tussen burger en gemeente dichten."

Signaal overgekomen

Bij de behandeling van de voorjaarsnota beperkte Kees Bosdijk zich tot de voor zijn partij belangrijke punten uit het college- en coalitieprogramma, waaronder communicatie en woningbouw. Uit zijn reactie bleek al snel dat de kou van de lucht was. Wethouder Gerard Abrahamse had Bosdijk een memo gestuurd waarin de wethouder het belang van goede communicatie bevestigde en de zorgen van de PvdA over de communicatie deelde. Kees Bosdijk sprak van "een kloof tussen de gemeente en de burger" waaraan "echt wat moet gebeuren". Op basis van het memo was zijn conclusie dat "zijn signaal was overgekomen". Een "zware" motie diende hij niet in. Ook geen "lichte motie" overigens.

Lekker sfeertje


Theo Reijn (CDA): "Slap verhaal van PvdA."

Voor fractievoorzitter Theo Reijn (CDA) was de gang van zaken rond de PvdA-motie nogal onbegrijpelijk. Hij herhaalde enkele malen dat de PvdA "een zeer zware motie" in het vooruitzicht had gesteld als de communicatienota er gisteren niet lag. Reijn in tweede termijn: "Bosdijk dreigt met een motie en komt nu met een slap verhaal." En: "Waar blijft die zware motie nou?" Kees Bosdijk antwoordde dat zijn zorg eerst niet werd opgepakt, maar nu, blijkens het memo, wel. Voor René Voigt (DBW) was de woordenwisseling tussen de coalitiegenoten aanleiding om te verzuchten: "Lekker sfeertje in de coalitie. Ik doe niet mee aan dit gedoe. Ik gun de heer Bosdijk zijn politieke aftocht."


René Voigt (DBW): "Lekker sfeertje in de coalitie."

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
22 gr.
windkr. 3