WIJDEMEERSE WEBKRANT
PvdA: Frontale Aanval
Wijdemeren, ma 8 juni 2009

Tijdens de commissie Bestuur en Middelen dreigde fractievoorzitter Kees Bosdijk met een zware motie als de communicatienota niet in de raad van juni komt.

Op de toezeggingenlijst stond de aangepaste communicatienota. In de commissievergadering van 5 februari werd de communicatienota besproken en vrijwel unaniem als onder de maat gekwalificeerd. Er werd toen door burgemeester Don Bijl toegezegd dat er begin juni een aangepaste communicatienota aan de commissie zou worden voorgelegd.

Vertraging

Wethouder Gerard Abrahamse verklaarde dat de nota vertraging had opgelopen. Enerzijds omdat het hoofd communicatie enige weken ziek was en anderzijds omdat er intussen een portefeuillewisseling heeft plaatsgevonden. Burgemeester Don Bijl heeft de portefeuille overgedragen aan wethouder Abrahamse. Hij stelde dan ook voor om de communicatienota op 2 september in de commissie te bespreken.

PvdA: Zware motie tegen college


Kees Bosdijk: "In raad van juni.
Zo niet, dan een zware motie tegen het college."

Fractievoorzitter Kees Bosdijk nam hier, tot verrassing van de overige fracties, absoluut geen genoegen mee. Hij vindt communicatie het belangrijkste onderwerp en eiste daarom dat de communicatienota in de raad van 26 juni op de agenda zal staan. "Ik eis dat de nota in juni in de raad komt. Zo niet, dan zal mijn fractie een zware motie tegen het college indienen." Even later zei Bosdijk: "De nota werd indertijd in de commissie afgekraakt. Het debat ging niet direct over de nota zelf, maar over de mentaliteit en de aanpak van communicatie. Dit onderwerp had de afgelopen tijd al lang door het college voorgekauwd kunnen worden. Als hij niet in juni op de raadsagenda staat, dan krijgt het college een probleem met mij."

Overrompeld

De overige fracties waren compleet overrompeld door de felheid waarmee Kees Bosdijk zijn punt maakte. René Voigt (DBW) vroeg aan Bosdijk wat deze een zware motie vond. "Een motie van afkeuring is niet zwaar." : aldus Viogt. Voigt legde een verband tusse de verkiezingsuitslag en de onverwachte felheid van de PvdA. Joep Frijdal (VVD), Edwin Bult (GL) en Theo Reijn (CDA) verklaarden begrip te hebben voor de vertraging en geen behoefte te hebben aan een motie.


Theo Reijn (CDA)

Joep Frijdal (VVD)

Theo Reijn wilde wel kwijt dat hij de eerdere communicatienota "een waardeloos stuk" vond. Gert Zagt (DBL) dacht dat juni niet zal gaan lukken. "Ik ben wel erg nieuwsgierig naar de motie die de PvdA gaat indienen." Joep Frijdal (VVD) vroeg nog naar de consequenties van de motie die de PvdA gaat indienen. Het ultieme antwoord kreeg hij echter niet.

Laten liggen


Links Joop van Ditmarsch (raadsgriffier),
rechts Herman Veldhuisen (commissievoorzitter).

In zijn afsluiting van het agendapunt trok commissievoorzitter Herman Veldhuisen (CDA) ook het boetekleed aan. "Ook het presidium (de commissievoorzitters) heeft dit punt laten liggen en er geen aandacht aan besteed. Wij wachte zesentwintig juni af."

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 2