WIJDEMEERSE WEBKRANT
Rode Kruis collecteert
Wijdemeren, zo 7 juni 2009

Op 14 juni start de collecteweek van het Rode Kruis. In Wijdemeren zullen vrijwilligers van de afdeling Gooi- en Vechtstreek ook langs de deur gaan.

persbericht

Collecteweek 2009 Rode Kruis van start

Ruim 25.000 vrijwilligers van het Rode Kruis collecteren van 14 – 20 juni door het hele land.

Op 14 juni start de collecteweek van het Rode Kruis. Duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis gaan in heel Nederland met de collectebus langs de deur. In Wijdemeren zullen vrijwilligers van afdeling Gooi- en Vechtstreek ook langs de deur gaan. De opbrengst van de collecte gaat naar activiteiten van afdeling Gooi- en Vechtstreek. Om de activiteiten mogelijk te maken, zoals uitjes voor ouderen en gehandicapten, hulp bij rampen (zoals op Koninginnedag in Apeldoorn), het bij elkaar brengen van familieleden die elkaar door oorlog, rampen of adoptie uit het oog zijn verloren, is veel geld nodig.

Elk jaar gaan duizenden vrijwilligers de straat op. Voor Wijdemeren afdeling Gooi- en Vechtstreek zal er dit jaar door zo’n 30 collectanten worden gecollecteerd.

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct

Het Rode Kruis komt op voor chronisch zieken en gehandicapten en is al jaren actief om eenzaamheid te bestrijden. Ruim 18.000 vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis helpen eenzamen, chronisch zieken en gehandicapten met huisbezoeken, oppashulp, internetles en het opzetten van telefooncirkels. Jaarlijks genieten zo´n 6.000 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de Rode Kruis-vakantiehotels. Mensen in nood, na rampen en calamiteiten, kunnen rekenen op directe hulp van het Nederlandse Rode Kruis. Voor het Rode Kruis zijn 340 afdelingen in het land actief, met in totaal 33.000 vrijwilligers. Ook internationaal zet het Nederlandse Rode Kruis zich in voor de meest kwetsbare mensen.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
18 gr.
windkr. 2