WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verrassing lijdt Schipbreuk
Wijdemeren, vr 26 juni 2009

De VVD wilde nog net voor het zomerreces iets leuks doen. Lintjes voor kinderen instellen. Het initiatief leed schipbreuk.

Verwarring

Joep Frijdal (VVD): "Verrassing!"

Bij de aanvang van de raad deelde fractievoorzitter Joep Frijdal van de VVD mee dat zijn fractie een initiatiefvoorstel op de agenda wilde zetten. "Ho, ho, ho, dat gaat zomaar niet." :liet René Voigt (DBW) weten. Een initiatiefvoorstel moet ruim op tijd aan alle fracties verstrekt zijn, opdat zij erover kunnen nadenken. Plaatsvervangend raadsvoorzitter Herman Veldhuisen wist ook even niet wat hij er mee aan moest, maar besloot het initiatiefvoorstel toch te agenderen voor het eind van de vergadering.


Plaatsvervangend raadsvoorzitter Herman Veldhuisen (CDA).

Maxi-Maatje

Nadat iedereen al moe gepraat was, kwam rond kwart voor twaalf het bewuste initiatiefvoorstel aan de orde. De VVD wil lintjes instellen voor kinderen en jongeren. De lintjes moeten uitgereikt worden op Koninginnedag. De VVD stelt voor om het lintje een naam te geven. Het moet "Maxi-Maatje" gaan heten.

Reglement van Orde

De VVD wilde het voorstel als verrassing door de raad loodsen en had dan ook niemand op de hoogte gesteld van het voornemen. Dat pakte verkeerd uit. Er werd door diverse partijen hardop geciteerd uit het reglement van orde. Daarin staat dat een initiatiefvoorstel pas behandeld mag worden in de vergadering volgend op die waarin het initiatiefvoorstel wordt gedaan. In dit geval in september. Bovendien was de lust om rond middernacht nog te debatteren over jeugdlintjes niet al te groot. Joep Frijdal probeerde het nog. "Toe nou, het is toch een leuk voorstel. Waarom werken jullie niet mee?" Het mocht niet baten.

Wordt vervolgd in september.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
22 gr.
windkr. 3