WIJDEMEERSE WEBKRANT
451 Bezwaren WOZ
Wijdemeren, za 4 april 2009

Aan de Dammerweg in Nederhorst den Berg is de waarde van huizen in een jaar tijd met dertig tot honderd procent gestegen.

IN heel Wijdemeren zijn er vierhonderdeenenvijftig bezwaren ingediend tegen de taxatie voor de WOZ waarde van woningen, aldus de G&E van vandaag. Aan de Dammerweg zijn de bewoners in het geweer gekomen tegen de taxatiewaarde van hun huizen. Namens hen spreekt Roel Kalter van de Dammerweg 33 zijn onvrede uit in de krant.

Een en vijftig procent

Hij heeft het over belachelijke waardestijgingen van de huizen aan de Dammerweg. Hij denkt dat de huizen tot nu toe te laag waren getaxeerd en dat de gemeente die achterstand nu in één keer inhaalt. Als voorbeeld noemt hij het huis van zijn zoon dat in een jaar steeg van € 320.000 naar € 486.000 (51%). Ook Klater zelf gaat flink meer OZB betalen, € 150 per jaar.

Gesprek

Op 8 april is een gesprek met wethouder Gerard Abrahamse gepland over de kwestie. Fran Ratelband, hoofd communicatie van Wijdemeren, verklaart dat wethouder nogal verbaasd was, toen hij hoorde dat Kalter voor dat gesprek al naar de media stapte. Kalter zou graag een regeling zien waarmee de waardestijging wordt uitgesmeerd over meerdere jaren. Volgens Ratelband is dat echter wettelijk gezien onmogelijk.

De peildatum voor de WOZ over 2008 is 1 janauri 2008! Sommige mensen vullen op hun aangifte ten onrechte het bedrag in dat zij onlangs van de gemeente ontvingen. Door de bank genomen doet u zichzelf daarmee tekort.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
15 gr.
windkr. 4