WIJDEMEERSE WEBKRANT
Adriaan Doets Ereburger
Loosdrecht, vr 24 april 2009

Tijdens de raad van gisteravond is Adriaan Doets uit Loosdrecht benoemd tot ereburger van Wijdemeren.


Burgemeester Don Bijl houdt de oorkonde op. De speld is al op de revers van Adriaan Doets gestoken, naast zijn koninklijke onderscehiding.

Voorafgaand aan de raad van gisteravond werd Loosdrechter in hart en nieren Adriaan Doets tot ereburger van Wijdemeren benoemd. Burgemeetser Don Bijl roemde zijn inzet voor de Loosdrechtse gemeenschap. In zijn dankwoord liet Doets weten dat hij veel steun heeft aan zijn vrouw, die vaak alleen was, omdat hij weer eens een dag of avond op pad was voor de Historische Kring, het schaatsenof een andere activiteit. Dat hij Loosdrechter is en geen Wijdemeerder klonk duidelijk door. "Loosdrecht is mijn dorp.": sprak hij. Maar voegde hij er snel aan toe: "In Kortenhoef zitten ook hele goeie mensen...." Een lachsalvo in de zaal was het gevolg.


In Kortenhoef zitten ook hele goeie mensen.

persbericht

Adriaan Doets: ereburger gemeente Wijdemeren

Op donderdag 23 april heeft de gemeenteraad de heer A. Doets (73) uit Loosdrecht benoemd tot ereburger van Wijdemeren. De heer Doets zet zich al meer dan een halve eeuw met veel enthousiasme in voor vele maatschappelijke activiteiten in Loosdrecht. Variërend van het opbouwen van historische kennis tot het bevorderen van het jeugdschaatsen.

Schaatssport

Dankzij de inspanningen van de heer Doets is het jeugdschaatsen niet meer weg te denken uit Loosdrecht. In 1984 begon hij met schaatsles aan kinderen uit Loosdrecht. Vanwege zijn leeftijd stopte hij in maart dit jaar na 25 jaar met het lesgeven. Ook was hij lange tijd (1964 tot 1995) voorzitter van de Loosdrechtse IJsclub “De Lange Akker “. In deze functie heeft hij  er mede voor gezorgd dat er een landijsbaan in Nieuw-Loosdrecht kwam.

Loosdrechtkenner

De heer Doets is een man die veel weet over Loosdrecht en zijn geschiedenis. Bijna twintig jaar was hij voorzitter van de Stichting Historisch Goed Loosdrecht (SHGL). Nu is hij erelid van de Hitorische Kring Loosdrecht (HKL) en tevens bestuurslid. Onder zijn voorzitterschap is de Kring uitgegroeid tot een begrip in  Loosdrecht.

Op 27 april 2001 heeft de heer Doets voor al zijn verdiensten een Koninklijke onderscheiding gekregen. Het toekennen van het ereburgerschap is een passende manier om als lokale overheid waardering en respect te tonen voor deze bijzondere en betrokken inwoner van de gemeente Wijdemeren.
bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2