WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kermisheffing uitgesteld
Wijdemeren, vr 24 april 2009

Op de agenda van gisteren stond het amendement van DBL om leges en precario te gaan heffen voor kermisexploitanten. Het werd ingetrokken.

Stakende stemmen

Op 8 april stelde DBL woordvoerder Gert Zagt voor om een stukje dekking te zoeken voor de Wijdemeerse begroting door leges en precario te gaan heffen bij de exploitanten van kermisattracties. De maatregel zou € 25.000 per jaar op moeten leveren. Omdat Jan van den Broecj afwezig was staakten de stemmen. Dus stond het amendement vanavond weer op de agenda. Dit keer was Cees Haverkamp (CDA) afwezig. Een stemming zou tot gevolg hebben dat de stemmen weer zouden staken, waardoor het amendement reglementair verworpen zou zijn.

Ogen geopend

Zover kwam het echter niet. Een artikel in de Wie Wat Waar van Herman Stuijver had de ogen geopend van enkele fracties. In dat artikel kwam naar voren dat de kermisexploitanten in Ankeveen en Kortenhoef al betalen aan organisator Wim de Kwant. Als daar circa € 700 gemeentelijke belastingen bovenop zou komen, dan is dat het einde van de beide kermissen. De lasten zouden daarmee anderhalf tot twee keer zo hoog worden.

Nog eens bekijken


Links Theo Reij, rechts Jan van den Broeck, beiden CDA.

Fractievoorzitter Theo Reijn (CDA) opende dan ook met de mededeling dat de situatie rond de kermissen nog maar eens goed uitgezocht moet worden, omdat die per kern verschilt. Hij raadde aan om het amendement niet in stemming te brengen en later, bij de begrotingsbehandeling, nadat er duidelijkheid is over de kosten voor kermisexploitanten, de zaak nog eens te bekijken.

Wispelturig

Gert Zagt (DBL), de indiener van het amendement, kon zich daar wel in vinden, al had hij graag het stemgedrag van enkele fracties, zoals GroenLinks en de VVD, op de proef gesteld. Deze fracties stemden de afgelopen tijd wispelturig. Dan voor en dan weer tegen, in wisselende combinaties. Hij liet het er echter maar bij en trok zijn amendement in.

Wordt vervolgd.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2