WIJDEMEERSE WEBKRANT
Beachvolley Loosdrecht
Loosdrecht, zo 21 juni 2009

Beachvolley en beachbadminton beheersten Loosdrecht het afgelopen weekend. Het toernooi werd een groot succes.

ingezonden bericht

TenHerkelbeachtoernooi 2009 een jubileumtopper!

Afgelopen weekeinde stond Loosdrecht weer volledig in het teken van strand, zon en sport.

Maar liefst 86 teams en daarmee zo’n 400 beachbadmintonners en -volleyballers wisten er op de vrijdagavond en zaterdag een prachtig spektakel van te maken.
Dit jubileumtoernooi, dat voor de 25e keer in de buitenlucht plaats vond waarvan voor de 10e keer op parelwit strandzand, kende naast deze wedstrijden allerlei extra activiteiten zoals beachtouwtrekken en een ballonnenwedstrijd voor de jeugd.

Onder grote publieke belangstelling speelden deze sportieve deelnemers hun TenHerkel-beachoernooi, dat door velen als een absoluut hoogtepunt van het sportjaar wordt gezien. Vriendenteams vanuit allerlei instellingen, bedrijven en verenigingen leefden hier al maanden uitgebreid naar toe en moesten nu hun onderlinge weddenschappen, vetes en andere afspraken “uitvechten” in het Loosdrechtse zand.

Prima weersomstandigheden en een geweldige entourage, catering en LoVoC-organisatie maakten ook dit jubileumjaar deze sportieve strijd tot een prachtige happening. Nadat al het opgestoven zand was neergedaald, bleken de Kneuzen bij het beachbadminton voor de derde maal beslag te hebben gelegd op de hoofdprijs.

Wethouder Nelleke Schenkkan kon onder veel enthousiasme op zaterdag twee nieuwe winnaars bij de beachvolleyballers huldigen. In de wedstrijdklasse werd na een ongekend zware strijd de wisselbeker uitgereikt aan het team van De Vuurvreters, terwijl in de recreatieklasse het team van de Jantjes na een spectaculaire finale met de eer ging strijken.

Het was nog lang prettig onrustig in Loosdrecht en werden al voorschotjes genomen op volgend jaar, wanneer in het derde weekeinde van juni de volgende editie op de rol staat, waarmee dan ook het 40-jarig jubileumseizoen van de organiserende vereniging LoVoC zal worden afgesloten.

Meer foto’s en uitslagen: zie www.lovoc.nl

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 3