WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kwestie Primair
Kortenhoef, vr 2 februari 2007

De kwestie Meester Willem ontwikkelt zich in rap tempo tot een kwestie Primair. De G en E publiceert er vandaag twee grote artikelen over.

Gisterenavond sprak wethouder Lia Moote in de raad geruststellend over de adempauze die directeur Hans Broekhof van de Curtevenneschool had genomen. In de G&E van vandaag staan twee artikelen van de hand van Hans van Keken die haaks op die mededeling staan. Volgens de G&E zit Broekhof thuis. Naar eigen zeggen is hem een spreekverbod opgelegd en heeft hij een advocaat in de arm genomen.

Hetze

Willem Degekamp is gisteren weer begonnen voor zijn eigen klas, maar directeur Hans Broekhof zit nu thuis. Volgens een goede vriend van Broekhof, Willem Aben uit Loosdrecht die de krant benaderde, is de gang van zaken rond Degekamp "schandalig". Er wordt volgens Aben in Kortenhoef een hetze tegen Broekhof gevoerd, die zover gaat dat er zelfs sprake is van bedreigingen. Binnen de Primairscholen vragen de directeuren zich af wat het intrekken van het ontslag van Willem Degekamp door Pauline van Hoogenhuizen betekent voor hun eigen positie.

Spreekverbod

Broekhof heeft een spreekverbod en geeft geen antwoorden die hem gesteld worden. Hij bevestigt dat hij dertig steunbetuigingen van collega's heeft gekregen. Binnenkort komt hij naar buiten met de gang van zaken, maar op advies van zijn advocaat houdt hij zich nu nog aan het opgelegde spreekverbod. Gezien het feit dat er een advocaat in het spel is, lijkt de term "adempauze", die wethouder Lia Moote gisteren tijdens de raadsvergadering gebruikte een flink eufemisme.

Nieuw slachtoffer

Willem Groen uit Kortenhoef deed Hans van Keken uit de doeken hoe volgens hem de kwestie in elkaar zit. Zijn echtgenote heeft jarenlang les gegeven op de Curtevenneschool. Volgens hem heeft de directeur van Primair onder druk van de publieke opinie een draai gemaakt. Degekamp kon daardoor weer aan de slag, maar directeur Broekhof werd tegelijkertijd het nieuwe slachtoffer. Hij verwijt Primair gebrek aan openheid. Openheid om de vele geruchten en speculaties te voorkomen. Geruchten die ook nu weer de ronde doen in Kortenhoef. Groen vindt dat er door de handelwijze van Primair nu alleen nog verliezers zijn.

Honderd procent steun

Primair directeur Pauline van Hoogenhuizen betreurt de publiciteit. Zij begrijpt dat Broekhof aangeslagen is, maar zij streeft naar rust rond de Curtevenneschool. Volgens haar heeft Broekhof geen spreekverbod opgelegd gekregen, maar heeft zij hem aangeraden om wat rust te nemen. Overigens stelt zij nadrukkelijk dat het niet haar besluiten zijn, maar dat het hele Primair bestuur gezamenlijk de besluiten heeft genomen. Ten aanzien van Hans Broekhof zegt zij in het stuk van Hans van Keken dat deze "honderd procent steun heeft van het bestuur en van zijn collega-directeuren". Zij hoopt dat Broekhof zo snel mogelijk weer op de Curtevenneschool terugkeert.

Dossier Primair

Kwestie Primair
Adempauze
Interim Directeur
Willem in de NRC
Meester Willem is Blij
Willem (2)
De Vlag uit voor Willem
Reactie van een Professional
Hopen op snelle oplossing
Allebei toegeven
Primair: Snel Oplossing
College voor Commissie
Ouders: Vertrek Broekhof
Afscheid van de PvdA
Videoweerbericht in T-shirt
Website Geopend
Gemeentebestuur niet Welkom
Colijn: Opnieuw Stemmen
Dorpsavond: Dicht de Kloof
Fotoreportage Protestmars
Honderden bij Protestmars
Gaat Putter te ver?
Putter over Willem
Kort geding Degekamp
Protestmars Degekamp
Steun voor Degekamp
Papieren en Onderwijs
Politiek: volstrekt Afzijdig
Ontslag om Formaliteit
Siemensma: Beste Willem
Geschokte reactie Degekamp
Open brief over Degekamp
Primair profileert zich
Degekamp: Te grote snor?
Niet door de Beugel
Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp
Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp
Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004
Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief