WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter blikt terug
Kortenhoef, vr 26 januari 2007

Putter blikt terug op de afgelopen drie weken, die beheerst werd door Meester Willem. Eind goed, al goed.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

ingezonden bericht

Willem (2)

Bloemen voor Willem! En een welgemeend compliment voor iedereen die Willen Degekamp in zijn ellende steunde met brieven, telefoontjes, T-shirts, optochten en opwekkende woorden. Willem komt terug op de Curtevenneschool, het resultaat waar we allemaal op hoopten.

Het had slechter kunnen aflopen. In een strijd van een eenling tegen de machtige bureaucratie gaat meestal de eenling ten onder, ook al heeft hij het gelijk aan zijn kant. Maar zoveel protest, zoveel commotie en rumoer was niet te negeren. Een nieuwe lokale volksheld is geboren. Willem Degekamp weerstond "Het Apparaat" en gaat nu glorieus met de overwinning strijken. Want een soort opstand, een plaatselijke revolutie was het toch. Het dossier van de Wijdemeerse Webkrant sprak boekdelen. De Gooi-en Eemlander raakte niet uitgeschreven.

Drie televisiestations maakten van Willem een bekende Nederlander. En dat allemaal voor een gewone onderwijzer, die in een conflict met zijn werkgever verstrikt raakte. Er was dus meer aan de hand. De steunbetuigingen stoelden niet op het geweldige belang van de kwestie maar op emotie. Hier wordt iemand ondergeschoffeld die het niet verdient. Hier zijn kinderen de dupe van een domme ondoordachte beslissing. Wat denken ze wel, die bobo's. En toen was de beer los.

De zaak behoeft een paar kanttekeningen. Allereerst de publieke actie die zeer beheerst plaats vond. Een voorbeeld voor komende evenementen Dan het optreden van de stichting Primair die je gerust arrogant mag noemen. Zelfs bij de laatste beslissing is de medezeggenschap van de school niet gehoord of ingeschakeld. Van enige belangstelling noch van enig begrip was sprake. Geheimhouding bleek het toverwoord. Van een club die nauwelijks een jaar geleden aan het infuus van de gemeente lag om niet een smadelijke dood te sterven zou je iets anders verwacht hebben.

Vervolgens de wethouder van onderwijs die voor een unieke positie in het wethoudersgilde opteerde door zich geheimhouding te laten opleggen. Kortenhoef mag wel in z'n geheel in de drassige veenbodem zinken, wil ze er in de gemeenteraad een woordje aan wijden. Ten slotte de gemeenteraad, die zich er wel op een heel sullige wijze met een Jantje van Leiden van af maakte. Geen interesse in wat er in je dorp gebeurt. Onrust en opstand gaan de ivoren toren voorbij. Als je er naar vraagt ben je nieuwsgierig.

Maar goed. bloemen voor Willem die een onverdiend lot op het nippertje ontging.

Laten we ons spiegelen aan dit Italiaanse spreekwoord: Het beste geneesmiddel tegen onrecht is het te vergeten.

Putter

Dossier Meester Willem

Willem (2)
De Vlag uit voor Willem
Reactie van een Professional
Hopen op snelle oplossing
Allebei toegeven
Primair: Snel Oplossing
College voor Commissie
Ouders: Vertrek Broekhof
Afscheid van de PvdA
Videoweerbericht in T-shirt
Website Geopend
Gemeentebestuur niet Welkom
Colijn: Opnieuw Stemmen
Dorpsavond: Dicht de Kloof
Fotoreportage Protestmars
Honderden bij Protestmars
Gaat Putter te ver?
Putter over Willem
Kort geding Degekamp
Protestmars Degekamp
Steun voor Degekamp
Papieren en Onderwijs
Politiek: volstrekt Afzijdig
Ontslag om Formaliteit
Siemensma: Beste Willem
Geschokte reactie Degekamp
Open brief over Degekamp
Primair profileert zich
Degekamp: Te grote snor?
Niet door de Beugel
Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp
Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp
Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004
Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief