WIJDEMEERSE WEBKRANT
Primair: Snel Oplossing
Kortenhoef, do 25 januari 2007

Directeur Pauline van Hoogenhuizen van stichting Primair zet alles op alles om snel een oplossing te vinden voor de problemen op de Curtevenneschool.

Kritiek op Moote onterecht

Pauline van Hoogenhuizen zegt vandaag in de G&E dat zij het "buitengewoon treurig" vindt dat de ouders van de leerlingen van de Curtevenneschool het vertrouwen in schooldirecteuer Hans Broekhof hebben opgezegd en dit vervolgens naar buiten hebben gebracht. In het stuk van Hans van Keken neemt Van Hoogenhuizen wethouder Lia Moote van onderwijs in bescherming. De kritiek op Moote, dat deze zich niet met de kwestie Meester Willem zou bemoeien, noemt zij nadrukkelijk onterecht. De stichting Primair heeft een eigen beleid en verantwoordelijkheid. Er is maar één rol voor de wethouder en dat is dat zij zitting heeft in in een soort raad van toezicht waarin alle portefeuillehouders onderwijs van de aangesloten gemeenten in zitten, aldus Van Hoogenhuizen. Die raad van toezicht houdt zich alleen bezig met de begroting en de jaarrrekening van Primair. Van Hoogenhuizen heeft van de aangesloten gemeenten de verantwoordelijkheid gekregen om in de functie van directeur de organisatie van Primair te leiden.

Treurig

Pauline van Hoogenhuizen vindt het treurig dat er mensen beschadigd raken. Ook vindt zij het triest dat er over mensen in de media wordt gecommuniceerd. "Zo blijven er alleen maar verliezers over." De publiciteit wakkert de onrust alleen maar aan vindt Van Hoogenhuizen, al heeft ze begrip voor de zorg van de ouders en het oudercomité, waarmee zij bijna dagelijks contact heeft. Zij zegt toe zich in te zullen spannen om de rust te laten terugkeren in het belang van de continuiteit van het onderwijs.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

Dossier Meester Willem

Primair: Snel Oplossing
College voor Commissie
Ouders: Vertrek Broekhof
Afscheid van de PvdA
Videoweerbericht in T-shirt
Website Geopend
Gemeentebestuur niet Welkom
Colijn: Opnieuw Stemmen
Dorpsavond: Dicht de Kloof
Fotoreportage Protestmars
Honderden bij Protestmars
Gaat Putter te ver?
Putter over Willem
Kort geding Degekamp
Protestmars Degekamp
Steun voor Degekamp
Papieren en Onderwijs
Politiek: volstrekt Afzijdig
Ontslag om Formaliteit
Siemensma: Beste Willem
Geschokte reactie Degekamp
Open brief over Degekamp
Primair profileert zich
Degekamp: Te grote snor?
Niet door de Beugel
Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp
Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp
Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004
Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief