WIJDEMEERSE WEBKRANT
Siemensma: Beste Willem
Kortenhoef, wo 17 januari 2007

Ferry Siemensma, oud-collega van Meester Willem, spreekt hem moed in en haalt herinneringen op. Hij is verbijsterd.

(De kwestie Degekamp trekt overigens zeer veel bezoek.Meer dan normaal. Eergisteren tegen de 700 bezoekers, gisteren nog meer. De best bekeken pagina van de WWK is deze. red. WWK)

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

ingezonden brief

Beste Willem,

Als collega heb ik jou zes jaar van nabij meegemaakt op de Curtevenneschool. Je was naast mij de enige man daar. Ik heb gezien met hoeveel liefde en invoelingsvermogen jij met kinderen omging, of het nu kleuters waren of puberende achtstegroepers. Er waren kinderen die bij jou opbloeiden, het filmpje van jouw oud-leerlingen op internet zegt meer dan genoeg.

Ik zie je nog zitten om acht uur 's morgens, wanneer je een kind bijles gaf voor de school begon. Je was nooit te beroerd om zaken aan te pakken. Vuilcontainer, oud papier, in de vakantie kwam je er voor terug. Je kende je verantwoordelijkheid. Wat me ook in al die jaren is opgevallen: je roddelde nooit over anderen. Ik herinner me ook nog de afscheidsavonden voor groep 8, die ik gaf voor opa's en oma's. Jij was er altijd om mij te helpen. En zonder dat ik het gevraagd had.

Ik ben verbijsterd door wat er nu gebeurd is, je had nog enkele jaren te gaan tot je pensioen. Dit heb jij op geen enkele manier verdiend. Op jou is het spreekwoord van toepassing: wie een hond wil slaan, vindt altijd wel een adminstratieve stok. In de wetenschap dat er vele mensen achter jou staan, wens ik je de komende tijd heel veel sterkte!

Ferry Siemensma
Kortenhoef

Dossier Meester Willem

Siemensma: Beste Willem
Geschokte reactie Degekamp
Open brief over Degekamp
Primair profileert zich
Degekamp: Te grote snor?
Niet door de Beugel
Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp
Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp
Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004
Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief