WIJDEMEERSE WEBKRANT
Honderden bij Protestmars
Kortenhoef, ma 22 januari 2007

Vanmorgen om acht uur verzamelden zich rond de 250 leerlingen en honderden ouders en belangstellenden zich bij het huis van Willem Degekamp.

Drie TV ploegen

Een protest van een omvang zoals dat in Kortenhoef niet eerder vertoond is. Alle leerlingen van de Curtevenneschool, op een stuk of vier na, hadden zich verzameld voor het huis van Wilem Degekamp. Zij waren gehuld in T-shirts met het opschrift "Wij willen Meester Willem". Daarvan waren er driehonderd gedrukt. Daarnaast waren er honderden ouders en andere betrokkenen. De protestmars ging niet ongemerkt voorbij. Drie televisieploegen namen de gebeurtenis op. RTL4, SBS6 en RTVNH waren op de mars afgekomen om reportages te maken. De straat was compleet gevuld met mensen. Er werden spandoeken meegevoerd met bijvoorbeeld als opschrift "Willem kom gauw, wij houden van jou". De politie was aanwezig om de mars te begeleiden.

Overweldigend

Willem Degekamp was aangedaan door de bijval voor hem. Dit had hij niet verwacht. "Overweldigend" vond hij de bijeenkomst. In een statement verklaarde hij: "Ik zou liever gisteren weer beginnen, dan vandaag."


Degekamp: "Ik zou liever gisteren weer beginnen, dan vandaag."

Aansluitend vertrok de stoet van het huis van Willem Degekamp door de Ireneweg, over de Meenthof, richting Curtevenneschool. De politie zette de Kerklaan af om de protestmars veilig te laten oversteken. Bij de school stelde de menigte zich in een kring op rond de school op het schoolplein. Er werden leuzen gescandeerd als "Wij Willen Willem" en "Willem" gevolgd door handgeklap. Van achter de ramen van de school zag directeur Hans Broekhof van de Curtevenneschool de demonstratie op zijn schoolplein aan zich voorbijtrekken.

Verloren

Aansluitend trok de massa de school binnen waar de leerlingen de klas van Willem Degekamp in gingen. Daar zat, totaal verloren, zijn plaatsvervanger, omringd door tientallen kinderen in T-shirts met een niets aan duidelijkheid overlatende tekst.

Intussen verdrongen de TV ploegen zich in het huis van Willem Degekamp om daar met hem te spreken en opnamen te maken. Degekamp waakte er daarbij voor om uitspraken te doen die zijn zaak zouden kunnen schaden.

Gemeentebestuur

Het gemeentebestuur en de raad schitterden, zoals te verwachten na afgelopen woensdag, door afwezigheid. Alleen fractievoorzitter Jaap van Waveren (DBL) en PvdA raadslid Ben Steenvoorden waren aanwezig om de zaak ter plekke in ogenschouw te nemen. (Zie ook de nieuwe Zijlijn.)

Vanavond vindt er een bijeenkomst op de school plaats waar de Stichting Primair en de ouders met elkaar geconfronteerd worden.

Op de volgende pagina staat een fotoreportage van Douwe van Essen van de protestmars.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

Dossier Meester Willem

Honderden bij Protestmars
Gaat Putter te ver?
Putter over Willem
Kort geding Degekamp
Protestmars Degekamp
Steun voor Degekamp
Papieren en Onderwijs
Politiek: volstrekt Afzijdig
Ontslag om Formaliteit
Siemensma: Beste Willem
Geschokte reactie Degekamp
Open brief over Degekamp
Primair profileert zich
Degekamp: Te grote snor?
Niet door de Beugel
Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp
Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp
Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004
Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief